ukr
русский

Позбудьтесь цього негайно!: Які звички часів СРСР псують життя українцям

Ігор Романько

Які радянські звички досі псують життя українцям
Які радянські звички досі псують життя українцям

Україна вже понад три десятиліття є незалежною державою, але багато українців досі живуть за радянськими звичками, сформованими в умовах тотального дефіциту та зубожіння.

Ці звички можуть мати негативний вплив на життя людей. Вони можуть призводити до стресу, незадоволення собою та своїм життям. Тому важливо усвідомити, що ці звички є пережитками радянського минулого, і позбутися їх, пише РБК-Україна.

Читайте також: 5 шкідливих звичок любителів кави, які можуть вкоротити їм життя

Ось деякі з найпоширеніших радянських звичок, які українці не можуть позбутися:

  • Відкладання найкращого на потім. Радянські люди не мали постійного доступу до нових речей, тому вони звикли відкладати найкраще на потім. Це стосувалося не тільки матеріальних речей, а й часу, можливостей та навіть емоцій.
  • Звичка все доїдати. У СРСР продукти були дефіцитними, тому люди звикли не викидати їжу, навіть якщо вона вже не була свіжою. Ця звичка часто призводить до переїдання та проблем зі здоров'ям.
  • Вирішувати все по блату. У радянському суспільстві було важливо мати "своїх" людей, які могли б допомогти вирішити будь-які питання. Ця звичка також збереглася в Україні, де багато людей вважають, що без "блату" неможливо добитися успіху.
  • Звичка носити вдома старі речі. Радянські люди не могли дозволити собі купувати новий одяг, тому вони звикли носити вдома старі, поношені речі. Ця звичка часто призводить до того, що люди не почуваються комфортно вдома.
  • Перейматися думкою інших. У радянському суспільстві було важливо бути таким, як усі. Люди боялися осуду з боку оточуючих, тому часто обмежували свою свободу дій. Ця звичка також збереглася в Україні, де багато людей бояться виділятися з натовпу.

Ось деякі поради, як позбутися радянських звичок:

  • Поставте свої потреби на перше місце. Не бійтеся робити те, що вам подобається, навіть якщо це не схвалюють оточуючі.
  • Вчіться цінувати те, що у вас є. Не відкладайте на потім задоволення, насолоджуйтеся кожним моментом.
  • Не бійтеся ризикувати. Нехай думка інших не заважає вам досягати своїх цілей.

Нагадаємо, ми розповідали, як правильно поводитися в гостях.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!