ukr
русский

Соки, часник і не лише: названо 6 продуктів, надмірне вживання яких шкодить здоров‘ю

Ціхоцька Марія

Соки, часник і не лише: названо 6 продуктів, надмірне вживання яких шкодить здоров‘ю
Деякі продукти , можуть завдати шкоди нашому здоров'ю.

На жаль, не всі продукти, які ми звикли вважати корисними, насправді такими є. Деякі з них, вжиті у надмірних кількостях або без дотримання певних правил, можуть завдати шкоди нашому здоров'ю. Про це пише Радіотрек.

Ось кілька продуктів, які можуть здатися корисними, але насправді несуть загрозу:

Зелений чай:

Безсумнівно, зелений чай володіє багатьма корисними властивостями. Проте, його надмірне вживання може призвести до негативних наслідків через високий вміст кофеїну. Кофеїн може підвищувати тиск, а у деяких випадках навіть провокувати інфаркт. Крім того, зелений чай багатий на теїн, який негативно впливає на нервову систему.

Часник:

Цей продукт відомий своїми антибактеріальними та противірусними властивостями. Проте, часник містить сірководень, який при надмірному вживанні може руйнувати клітини мозку. Дослідження показали, що вживання часнику навіть у невеликих кількостях може значно знизити швидкість реакції. Крім того, часник багатий на мідь, надлишок якої може скорочувати тривалість життя.

Свіжі фруктові соки:

На перший погляд, свіжовичавлені соки - це джерело вітамінів та мінералів. Проте, вони містять чисту фруктозу без клітковини. Регулярне вживання фрешів може призвести до гіпервітамінозу. Людям з виразкою шлунка, загостренням гастриту та панкреатиту не рекомендується вживати кислі соки (лимонний, апельсиновий, яблучний, смородиновий, журавлинний), адже вони підвищують кислотність шлункового соку та спричиняють печію.

Вас також зцікавить: 5 видів крупи, які можна і варто вживати при діабеті

Червоне м'ясо:

Дослідження показали, що надмірне споживання червоного м'яса може скорочувати тривалість життя. Вчені вважають, що це пов'язано з високим вмістом насичених жирів та натрію в цьому продукті.

Чорнослив:

Чорнослив - це джерело клітковини, калію та інших корисних мікроелементів. Проте, при покупці чорносливу важливо звертати увагу на його обробку. Більшість чорносливу обробляють двоокисом сірки, який може міститися і в готовому продукті. Тому рекомендується ретельно мити магазинний чорнослив перед вживанням.

Морозиво:

Не все морозиво однаково шкідливе. Варто уникати морозива, яке містить пальмову олію. При термічній обробці пальмова олія перетворюється на канцероген. При виборі морозива уважно читайте склад. У ньому не повинно бути рослинних жирів та пальмової олії.

Пам'ятайте, що будь-який продукт, навіть найкорисніший, може стати шкідливим, якщо його вживати без міри.

Нагадаємо, ми вже писали, які фрукти та овочі можуть захистити від діабету.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!