ukr
русский

Поради щодо догляду за кімнатним гібіскусом: як забезпечити цвітіння рослини протягом всього року

Марина Грамович

Підтримка оптимального росту та здоров'я
Поради по догляду за кімнатним гібіскусом. Джерело: Pixabay.com

Кімнатний гібіскус зачаровує своїм яскравим і чарівним цвітінням. UAportal з'ясував деякі основні правила догляду, які допоможуть вам насолоджуватися рослиною.

Контроль температури

Кімнатний гібіскус теплолюбний, а це означає, що він краще розвивається саме в теплих умовах. Різкі перепади температури або вплив холоду можуть зашкодити рослині. Потрібно підтримувати оптимальну температуру від +18 до +23°C.

Правильна вологість повітря

Ця тропічна рослина потребує високого рівня вологості. Регулярне зволоження листя, особливо в спекотну погоду, допомагає створити вологе середовище. Але, дуже важливо дотримуватися балансу і не допускати надмірного накопичення води.

Умови освітлення

Кімнатний гібіскус любить сонячне світло, але прямий вплив ультрафіолетових променів може призвести до опіків листя. Бажано розмістити його на західній або східній стороні, з невеликим затіненням. Взимку, коли природне світло обмежене, можна використовувати флуоресцентні лампи.

Правильний полив

Як і багато інших квітів, кімнатний гібіскус розвивається за умови регулярного зволоження. Оптимально поливати рослину один-два рази на тиждень, не допускаючи перезволоження ґрунту.

Відповідний ґрунт

Можна придбати відповідну ґрунтову суміш у спеціалізованих магазинах або приготувати її самостійно. Бажаний склад включає торф, перегній, пісок і листову землю. Ця суміш забезпечує необхідне, багате на поживні речовини середовище для здорового росту.

Читайте також: Названо рослини, які треба обов'язково встигнути висадити на городі до Великодня

Обрізка

Обрізка відіграє ключову роль у стимулюванні рясного цвітіння. Крім того, обрізка може знадобитися для розвитку нових пагонів, розмноження або після пересадки.

Внесення добрив

Для підтримки оптимального мінерального балансу необхідне регулярне підживлення. Внесення повного мінерального добрива в ґрунт кожні два тижні сприяє інтенсивному росту та рясному цвітінню.

Пересадка молодих рослин

Молоді кімнатні гібіскуси потребують частішого пересаджування, зазвичай це роблять щороку. Коли рослина дорослішає, пересаджувати її можна раз на три роки.

Раніше експерти пояснили, як пивні пастки можуть принадити слимаків та допоможуть їх позбутися.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!