ukr
русский

Як варити квасолю, щоб вона вийшла м'якою та ніжною

Дутік Катерина

Як правильно варити квасолю швидко - скільки часу треба варити квасолю
Як правильно варити квасолю швидко

Варена квасоля може бути як самостійною стравою, закускою або доповненням до іншої, зокрема м'ясної. У будь-якому разі вона корисна, поживна та смачна.

Бобові не завжди виходять м'якими та ніжними. Звичайно, треба її замочувати, але й варто дотримуватися певних рекомендацій під час варіння продукту.

Читайте також: Як і де правильно зберігати гарбузи, щоб вони не псувалися

1. Правильна каструля. Пам'ятайте, що бобові збільшують у розмірах під час варіння. Тому вам не підійде маленького розміру каструля, а тільки велика. Також вам треба каструля з правильного матеріалу, наприклад, нержавіючої сталі, та товстим дном.

2. Олія. Одразу після того, як закипить вода, треба налити у каструлю олію. Ця хитрість зробить так, що утворюватиметься менше піни, а квасоля не прилипатиме до дна посуду. Але не треба використовувати багато олії не треба.

3. Термін варіння квасолі. Немає "правильного" часу, оскільки різні різновиди квасолі готуються по-різному. Вам знадобиться від 30 хвилин до 2 годин. Тому краще періодично перевіряти стан: зварена квасоля має легко роздавлюватися виделкою. Вона не має бути кашоподібною, а ось м'якою – так.

Раніше ми розповідали, як приготувати мармелад з гарбуза. Цей корисний десерт варто споживати у помірних кількостях.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!