ukr
русский

На якому поверсі краще проживати: плюси і мінуси кожного

Владислав Москаленко

На якому поверсі краще проживати: плюси і мінуси кожного
Плюси і мінуси приживання на різних поверхах. Джерело: Pexels

Купуючи або винаймаючи квартиру, більшість людей з різних причин намагаються уникати проживання на першому поверсі. UAportal розглядає переваги та недоліки проживання на різних поверхах, враховуючи унікальні аспекти кожного з них.

Перший поверх:

Життя на першому поверсі має свої недоліки. Наявність вологого і прохолодного підвалу безпосередньо під ногами мешканців може призвести до появи плісняви. Крім того, у нещасних випадках прориву каналізації неприємний запах проникає на перший поверх.

Однак, існують і певні переваги, такі як зручність уникнення довгого підйому, щоб дістатися до квартири. Крім того, у багатоповерхівках мешканці першого поверху звільняються від витрат на ліфт. Також, на відміну від верхніх поверхів, на першому поверсі зазвичай не буває перебоїв з водопостачанням.

Середні поверхи:

Коли справа доходить до комфорту та вподобань, серед приватних осіб часто популярним є вибір житла на третьому або четвертому поверхах. Цей варіант середнього поверху користується популярністю з кількох причин. По-перше, мешканці менше турбуються про розбиті вікна чи неприємні запахи з підвальних каналізаційних труб. По-друге, якщо протікає дах, середні поверхи залишаються неушкодженими.

Читайте також: Як самостійно укласти ламінат вдома: поради щодо ремонту

Недовгий підйом до квартири також є бонусом, оскільки для того, щоб дістатися до неї, потрібно докласти мінімум зусиль. Навіть у разі поломки ліфта повернення додому не становить особливих проблем.

Верхні поверхи:

У разі несправності ліфта піднятися на верхні поверхи стає дуже проблематично. Протікання даху є ще однією незручністю, оскільки може призвести до пошкодження стелі та сприяти утворенню плісняви.

Крім того, квартири на верхніх поверхах, особливо ті, що розташовані в кутах, як правило, мають нижчу температуру, що спричиняє дискомфорт у зимові місяці. Таке холодне середовище часто призводить до розтріскування шпалер у кутових кімнатах. Важливо враховувати ці фактори, розглядаючи останній поверх як варіант житла.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!