ukr
русский

Як зменшити споживання електроенергії в режимі очікування приладів: важливі поради

Марина Грамович

Правила енергозбереження
Практичні поради для зменшення споживання енергії. Джерело: Pexels.com

Багато електронних пристроїв продовжують споживати електроенергію навіть у вимкненому стані, що призводить до зайвих витрат енергії. UAportal дізнався, що дотримуючись практичних порад, люди можуть ефективно скоротити споживання електроенергії та зменшити рахунки. UAportal розібрався, як це зробити.

Вимикайте прилади з розетки

Прилади слід вимикати з розетки, коли вони не використовуються, щоб запобігти споживанню електроенергії в режимі очікування. Зарядні пристрої, комп'ютери та телевізори споживають енергію навіть у вимкненому стані, що призводить до зайвих витрат електроенергії. Також рекомендується використовувати розумні подовжувачі, які автоматично відключають живлення пристроїв, коли вони переходять у режим очікування, забезпечуючи додатковий рівень енергозбереження.

Вас також зацікавить: Питання знаходиться на етапі обговорення: чи буде Міненерго підвищувати тарифи на світло

Обирайте енергоефективні прилади

Купуючи нову техніку, бажано обирати енергоефективні моделі з меншим споживанням енергії в режимі очікування. Вироби з маркуванням ENERGY STAR розроблені таким чином, щоб мінімізувати споживання енергії навіть у режимі очікування, що дозволяє значно заощадити енергію в довгостроковій перспективі.

Вимикайте з розетки прилади, які рідко використовуються

Прилади, які рідко використовуються, наприклад, другий холодильник або запасний телевізор, слід вимикати з розетки, коли вони не використовуються, щоб уникнути зайвого споживання електроенергії. Тримаючи ці прилади відключеними від мережі, доки вони не знадобляться, можна значно заощадити електроенергію.

Нагадаємо, експерти вважають, що ударами по інфраструктурних об'єктах росія прагне створити гуманітарну катастрофу в Україні, посіяти хаос та паніку серед населення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!