ukr
русский

Як привчити собаку залишатися самому вдома: поради кінологів

Владислав Москаленко

Важливість розпорядку дня та фізичних вправ для улюбленця
Важливість розпорядку дня та фізичних вправ для улюбленця. Джерело: freepik

Привчаючи собаку залишатися вдома наодинці, дуже важливо встановити розпорядок дня і забезпечити достатню кількість фізичних навантажень. UAportal розповів про те, як важливо забезпечити собаці комфорт під час відсутності господарів.

Встановлення розпорядку дня

Привчаючи собаку залишатися вдома на самоті, не створюючи шуму і не завдаючи шкоди майну, важливо встановити розпорядок дня. Собаки люблять постійність, тому встановлення регулярного графіка годування, перерв на туалет та ігор може допомогти їм почувати себе більш захищеними, коли вони залишаються наодинці. Це допоможе зменшити тривожність і звести до мінімуму ймовірність деструктивної поведінки.

Забезпечення достатньої фізичної активності

Ще одним важливим аспектом привчання собаки залишатися вдома на самоті є забезпечення достатньої фізичної активності. Втомлений собака менш схильний до деструктивної поведінки через нудьгу або нестримну енергію. Регулярні прогулянки, ігри та розумова стимуляція допоможуть собаці залишатися спокійним і задоволеним, поки господар відсутній.

Створення безпечного простору

Дуже важливо створити спеціальний безпечний простір, де собака зможе проводити час, коли господаря немає вдома. Це місце має бути комфортним, з затишним ліжком, іграшками та знайомими запахами. Якщо зробити цей простір привабливим і приємним, собака з меншою ймовірністю буде тривожитися або відчувати стрес під час відсутності господаря.

Читайте також: Собака їсть траву: чи треба йому забороняти це

Заспокійливі сигнали про вихід з дому

Щоб допомогти собаці залишатися спокійним, коли його залишають на самоті, корисно позбавити його чутливості до сигналів про необхідність покинути дім. Для цього потрібно відпрацьовувати поведінку, яка сигналізує про відхід господаря, наприклад, брати ключі, одягати пальто або хапати сумку, але при цьому не виходити з дому. Це може допомогти зменшити тривогу, пов'язану з цими сигналами.

Звернення за професійною допомогою в разі потреби

Якщо собака продовжує проявляти значну тривогу або деструктивну поведінку, коли його залишають на самоті, важливо звернутися за професійною допомогою. Сертифікований кінолог може допомогти у вирішенні проблеми тривоги при розлуці або інших проблем, запропонувавши індивідуальні стратегії.

Раніше UAportal повідомляв, як можна позбутися від запаху котячої сечі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!