ukr
русский

Борошнисті червці на кімнатних рослинах: 5 простих способів позбутися шкідників

Билім Олена

Борошнисті червці на кімнатних рослинах: 5 простих способів позбутися шкідників
Як позбутися борошнистого червця

Борошнисті червці (повстянки) є одними з найпоширеніших паразитів, які осідають на стеблах і листках рослин, виділяючи "медяну росу", що призводить до ослаблення рослин та сприяє розвитку грибкових захворювань. Боротьба з ними можлива за допомогою простих і природних засобів.

Борошнисті червці часто атакують фруктові дерева, такі як яблуні, груші та лимонні дерева, а також кімнатні рослини. Попри свій маленький розмір, ці шкідники можуть серйозно нашкодити рослинам, пише santeplusmag.com.

Вас також зацікавить: Стане окрасою вашого саду: повна інструкція, як виростити сосну з шишки

Однак, їх легко усунути, використовуючи такі засоби, як кастильське мило та олія німу. Комбінація цих компонентів створює захисний шар, що блокує дихальну систему комах, ефективно знищуючи їх.

Для створення такого розчину потрібно змішати кастильське мило та олію німу з водою і розпилити цей засіб на заражені рослини. Інший спосіб боротьби – використання мила на основі часнику та рослинної олії, яке теж допомагає ефективно знищувати борошнистих червців, завдяки сильному запаху часнику.

Окрім мила, ефективним є використання діатомової землі. Цей природний пестицид з абразивними властивостями допомагає знищити шкідників шляхом зневоднення. Діатомова земля безпечна для навколишнього середовища і може застосовуватися не лише для боротьби з наявними червцями, а й для профілактики їхнього поширення.

Інший популярний засіб – чорне мило з додаванням оливкової або рослинної олії. Цей розчин легко наноситься на рослини, що допомагає усунути червців та їхні личинки. Останнім, але не менш ефективним методом, є використання спирту, який здатен зупинити розвиток паразитів.

Важливо зазначити, що природні методи боротьби не лише безпечні для рослин, а й допомагають запобігти повторному зараженню. Використовуючи ці поради, можна зберегти здоров'я саду без шкоди для довкілля.

Нагадаємо, орхідея може цвісти безперервно до двох років. Експерти пояснили, як досягти бажаного.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!