ukr
русский

Орхідея може цвісти безперервно до двох років: Садівник поділився секретом

Анастасія Крищук

Орхідея може цвісти безперервно до двох років: Садівник поділився секретом
Орхідея може цвісти безперервно до двох років

Орхідеї можуть довго давати чудове цвітіння, якщо за ними правильно доглядати. Один садівник переконує, що завдяки особливому догляду рослина цвіла безперервно два роки.

Лі Бредшоу залишив орхідею у маленькому горщику з мохом. Яскраве світло на підвіконні та замочення кожні 10 днів або близько того в розведеній воді з добривом дозволили стимулювати цвітіння, повідомляє Express.co.uk.

Регулярне підживлення орхідей забезпечує їх поживними речовинами, необхідними для оптимального здоров’я та яскравого цвітіння. Багато людей забувають це зробити.

Читайте також: Прості кроки, щоб врятувати вмираючу орхідею

Фахівці рекомендують удобрювати орхідеї раз на два тижні або хоча б раз на місяць лише після того, як їх цвітіння припиниться. Для підгодівлі орхідей використовуйте слабкий розчин збалансованого рослинного добрива – такого, що містить рівну кількість азоту, фосфору та калію.

Добриво слід використовувати в половинній кількості, тому змішайте його з рівною кількістю води перед нанесенням на орхідею. Завжди пропускайте полив у дні внесення добрив.

Використовуючи вузьку лійку, повільно влийте добриво в горщик, уникаючи потрапляння розчину на листя. Злийте надлишки розчину.

Нагадаємо, ми вже писали, що заборонено робити при вирощуванні орхідеї.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!