ukr
русский

Чому подружжю не можна витирати руки одним рушником: пояснення народного забобону

Владислав Москаленко

Чому подружжю не можна витирати руки одним рушником: пояснення народного забобону
Чому не можна витирати руки одним рушником. Джерело: Pexels

У багатьох культурах вважається, що використання одного рушника для чоловіка і дружини може призвести до негативних наслідків. Однак, окрім цих народних прикмет, існують й інші логічні пояснення. UAportal розповідає, як захиститись від негативу.

Народні прикмети та рушники

Одне з поширених повір'їв полягає в тому, що для подружжя несприятливо користуватися одним рушником. Кажуть, що якщо обоє з подружжя користуються одним рушником, це може призвести до нещасливого і сповненого суперечок життя, а потім до розлучення.

Гігієна та використання рушників

З точки зору гігієни, використання спільного рушника створює потенційні ризики. Навіть після миття рук на тканині можуть залишатися бактерії, частинки шкіри, бруд і піт. Отже, якщо один з подружжя хворий і користується спільним рушником, існує значна ймовірність передачі інфекції. Це підкреслює важливість того, що кожна людина повинна мати власний рушник для підтримання особистої чистоти.

Читайте також: Які прикмети та забобони пов'язані з рушниками

Крім того, бажано часто міняти особисті рушники, щоб забезпечити належний рівень гігієни. Регулярна заміна рушників запобігає накопиченню та розмноженню потенційно шкідливих мікроорганізмів.

Більше про забобони щодо рушників

Якщо рушник випадково падає, це часто вважається ознакою майбутніх поганих новин або небажаних гостей. Рекомендується повісити рушник, що впав, на кілька секунд, перш ніж використовувати його повторно.

Також не рекомендується використовувати старі рушники для миття підлоги. Хоча вони добре вбирають вологу, народна мудрість підказує, що ця дія може призвести до негативних наслідків, таких як погіршення здоров'я, особисті втрати або навіть фінансові труднощі.

Не прийнято вішати рушник на двері. Цей забобон походить з минулого, коли білий рушник, що висів на вхідних дверях, вказував на те, що в будинку сталася смерть. Ця асоціація зберігається і в наш час як застережливе повір'я.

Нагадаємо, що регулярне прання рушників необхідне також і для збереження нашого здоров'я. UAportal підготував поради, як правильно доглядати за рушником.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!