ukr
русский
English

Вейп не допоможе: Лікарі назвали єдиний спосіб позбутись звички палити цигарки

Ігор Романько

Як кинути палити
Як кинути палити. Джерело: nodas.org

Нікотин – це високозалежна речовина, яка може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Якщо ви вирішили позбутися цієї залежності, важливо дотримуватися деяких простих рекомендацій.

Про це пише РадіоТрек. Пам'ятайте, що відмова від нікотинової залежності – це складний процес, але він того вартий. Ваше здоров'я та життя того варті.

Читайте також: Вчені дослідили вплив електронних сигарет: Шанс безпліддя у жінок зростає на 50%

Замініть стару звичку новою

Один із найефективніших способів позбутися нікотинової залежності - це замінити стару звичку новою, більш безпечною. Наприклад, ви можете почати жувати жуйку, пити багато води або займатися спортом.

Змініть розпорядок дня

Паління – це повторювана дія, яку курці повторюють знову і знову. Щоб легше позбутися цієї звички, важливо дати шанс мозку запрацювати за новими алгоритмами. Наприклад, ви можете змінити свій розпорядок дня, маршрут від дому до роботи та навпаки.

Попрацюйте з тривожністю

Нікотин має заспокійливу дію, тому при відмові від куріння багато людей відчувають тривогу. Щоб впоратися з цим, важливо попрацювати з власною тривожністю. Здолати тривогу допоможе спілкування з близькими чи друзями.

Використовуйте спеціальні засоби

Спеціальні пластирі та спреї для людей, які хочуть позбутися нікотинової залежності, можуть бути досить ефективними. Однак перед їх застосуванням обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Не займайтеся самолікуванням

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем звертайтеся до лікаря. Не займайтеся самолікуванням.

Ось кілька додаткових порад, які можуть допомогти вам позбутися нікотинової залежності:

  • Знайдіть підтримку у близьких або друзів.
  • Приєднуйтесь до групи підтримки для людей, які хочуть позбутися нікотинової залежності.
  • Читайте книги та статті про відмову від куріння.
  • Переглядайте відео про те, як люди успішно позбулися цієї залежності.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Раніше дослідник довголіття Ден Бюттнер виявив "найздоровіший сніданок у світі".

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!