ukr
русский
English

Дослідники назвали "найкорисніший сніданок у світі", що гарантує довголіття

Билім Олена

Дослідники назвали 'найкорисніший сніданок у світі', що гарантує довголіття
Фруктова тарілка. Джерело: pexels.com

Дослідник довголіття Ден Бюттнер виявив "найздоровіший сніданок у світі" в відокремленому куточку Нікойї, розташованому в Коста-Ріці. За його словами, цей сніданок є секретом довголіття місцевих жителів, які сягають столітнього віку.

Щодня жителі Нікойї прокидаються о 04:00, щоб приготувати цей особливий сніданок. Вони використовують глиняні печі, розпалюють дрова і виготовляють коржики з кукурудзяного тіста, змішаного з деревною золою, повідомляє CNBC.

Читайте також: Експерт назвав три продукти, які не варто включати до сніданку

Ці коржі готуються на гарячих глиняних тарілках. Крім цього, вони повільно варять чорну квасолю з цибулею, червоним перцем та місцевими травами, додаючи до цього рис.

Кукурудзяні коржики

Ключовим елементом цього сніданку є кукурудзяні коржики, які є відмінним джерелом цільнозернових складних вуглеводів з низьким глікемічним індексом. Деревна зола, додана в тісто, руйнує клітинні стінки кукурудзи, що робить ніацин, важливий вітамін B, доступнішим для організму. Крім того, амінокислоти звільняються для кращого засвоєння організмом.

Чорна квасоля

Чорна квасоля, приготовлена в цьому сніданку, містить антоціани, аналогічні тим, що містяться в чорниці, що мають антиоксидантні властивості. Ці речовини допомагають очистити товсту кишку, знизити кров'яний тиск, регулювати рівень інсуліну і багаті на фолати, такі як калій і вітаміни групи B.

Рис

Комбінація чорної квасолі та рису створює повноцінний білок, надаючи організму всі необхідні амінокислоти.

Дослідник Ден Бюттнер стверджує, що ця унікальна комбінація продуктів може відігравати ключову роль у довголітті та здоров'ї місцевих жителів Нікойї, а також надати цінні уроки для тих, хто прагне здорового способу життя.

"Цей сніданок містить усі необхідні поживні речовини, необхідні для здоров'я та довголіття", – говорить Бюттнер. "Він багатий на складні вуглеводи, білок, антиоксиданти та інші корисні речовини".

Раніше науковці пояснили, чому не варто зловживати зі споживанням яєць.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!