ukr
русский
English

Експерт назвав три продукти, які не варто включати до сніданку

Билім Олена

Експерт назвав три продукти, які не варто включати до сніданку
Круасан до кави . Джерело: pexels.com

Стоматологи попереджають, що є три продукти, які ніколи не слід їсти вранці, оскільки вони можуть завдати серйозної шкоди вашим зубам.

Доктор Абдул Азізі, головний стоматолог приватної стоматологічної клініки Harley, пояснив, що такі продукти як цитрусові, кава, солодкі каші та випічка – можуть пошкодити зубну емаль, підвищити ризик карієсу та навіть призвести до зміни кольору зубів.

Читайте також: Їжте та худніть: 16 продуктів для стрункості

Цитрусові

Цитрусові, такі як апельсини, грейпфрути та лимони, містять лимонну кислоту, яка може послабити зубну емаль. Це особливо небезпечно вранці, коли вироблення слини знижується, що знижує природний захист ротової порожнини від кислот.

Кава

Кава також має кислий характер і може з часом роз’їдати зубну емаль. Крім того, темні пігменти кави можуть призвести до зміни кольору зубів.

Солодкі каші та випічка

Солодкі каші та випічка містять багато цукру, який живить шкідливі бактерії у ротовій порожнині. Ці бактерії виробляють кислоти, які можуть пошкодити зубну емаль.

Доктор Азізі закликав людей уникати цих продуктів вранці, щоб захистити здоров’я своїх зубів. Він також рекомендував полоскати рот водою після вживання цих продуктів, щоб допомогти пом’якшити їхні наслідки.

Раніше науковці пояснили, чому не варто зловживати зі споживанням яєць.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!