ukr
русский

Що робити, коли ненавидиш свекруху: поради психолога, як стати мудрою невісткою

Билім Олена

Що робити, коли ненавидиш свекруху: поради психолога, як стати мудрою невісткою
Стосунки зі свекрухою. Джерело: freepik.com

Стосунки зі свекрухою часто є важливою, але водночас непростою частиною сімейного життя. Щойно ви вступаєте в шлюб, ви та ваша нова сім'я стаєте частиною великої, змішаної родини. Саме тому важливо побудувати здорові й гармонійні стосунки зі свекрухою.

Експерти пропонують кілька дієвих порад, які допоможуть уникнути непорозумінь та сприяти гармонії в родині.

Встановлення меж – основа успіху

Експерти наголошують, що важливо встановити межі на ранніх етапах стосунків. Це допоможе уникнути можливих конфліктів у майбутньому. Ліцензований терапевт Мішель Херцог підкреслює, що межі мають бути чіткими та шанобливо донесеними. Встановлення кордонів не лише сприяє взаєморозумінню, а й захищає ваші стосунки з партнером від зовнішніх впливів.

За темою: Може стати останнім: які фрази заборонені під час першого побачення

Повага до ролі свекрухи в житті вашого партнера

Не менш важливим є визнання важливої ролі, яку свекруха відіграє в житті вашого партнера. Це включає підтримку їхніх стосунків і розуміння важливості цього зв’язку. Якщо певні аспекти цих стосунків вас непокоять, експерти радять обговорювати це зі своїм чоловіком або дружиною, але не намагатися змінити ці стосунки без взаємної згоди.

Терпіння і співчуття – ключ до порозуміння

Стосунки потребують часу, щоб зміцніти, тому важливо бути терплячим і розуміючим у процесі їх побудови. Мішель Херцог рекомендує підходити до будь-яких труднощів зі співчуттям і відкритістю. Це особливо важливо, якщо у вашого партнера є складні стосунки з батьками. Терпіння допоможе побудувати міцні відносини.

Спільні інтереси зближують

Знаходження спільних інтересів – чудовий спосіб зміцнити стосунки. Чи то кулінарія, садівництво, чи перегляд улюбленого серіалу – це допоможе знайти спільну мову і створити міцніший зв’язок. Спільні заняття можуть стати основою для глибших стосунків, що зробить ваші взаємини більш гармонійними.

Доброзичливість і увага – важливі складники

Невеликі, але щирі жести уваги допоможуть зміцнити стосунки зі свекрухою. Це може бути запрошення на каву або подарунок, який відповідає її смакам. Психотерапевти радять бути доброзичливими й демонструвати зацікавленість у спілкуванні, навіть якщо спочатку стосунки здаються непростими.

Раніше психолог пояснив, як дитячі образи на батьків виявляють себе у дорослому житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!