ukr
русский
English

Які існують міфи про котів: Народні прикмети

Владислав Москаленко

Які існують міфи про котів: Народні прикмети
Найпоширеніші міфи про котів. Джерело: Pexels

Протягом історії котам приписували різні характеристики та здібності, деякі з яких можуть бути зовсім неправдивими. UAportal розповідає про найпоширеніші міфи.

1. Розшифровка прогнозів

У той час як коти вже давно асоціюються з їх нібито здатністю передбачати зміни погоди та стихійні лиха, вчені зазначають, що цю містичну властивість можна пояснити їхньою підвищеною чутливістю. Однак експериментальні дослідження ще не дали остаточних результатів. Незважаючи на це, багато людей твердо вірять в інтуїтивні здібності котячих.

2. Здатність бачити паранормальне

Серед забобонних людей поширена думка, що коли кішка завмирає і пильно дивиться на певне місце, вони стають свідками чогось паранормального. Насправді це явище часто має просте пояснення. Котів може привернути будь-який таємничий звук або рух, що виходить із сусідньої кімнати чи навіть квартири. Їх гостре чуття та винятковий зір дозволяють їм сприймати незначні перешкоди, змушуючи їх уважно стежити за ситуацією, більше з цікавості.

Читайте також: Чому не можна спати з котом у ліжку: 5 причин виселити пухнастика

3. Цілюща здатність

Заспокійливий ефект кішок, який допомагає розслабитися та зняти стрес, не є просто міфом. Примітно, що британські дослідники виявили, що домашні тварини, зокрема коти, випромінюють електромагнітне поле. Вважається, що це поле сприяє їхньому потенціалу у вирішенні та полегшенні певних симптомів, що призводить до загального благополуччя їхніх власників.

4. Чому кішки завжди падають на лапи

По-перше, важливо пояснити, що це не завжди так. По-друге, коти мають надзвичайно гнучке тіло та добре розвинене почуття рівноваги, що робить їх спритними та здатними граціозно приземлятися. Однак важливо зазначити, що кішкам потрібен час, щоб адаптувати своє положення в повітрі, тому успішне приземлення залежить від різних факторів. Хоча вони можуть легко приземлитися на лапи після падіння з дерева, падіння з ліжка не завжди може призвести до такого ж результату.

Раніше експерти відповіли, чому коти полюбляють сидіти в коробках. Ця поведінка пояснюється дуже просто.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!