ukr
русский
English

Що робити, щоб в горіхах не завелась міль: корисні поради

Ігор Романько

Як правильно зберігати горіхи, щоб в них не завелись личинки
Як правильно зберігати горіхи, щоб в них не завелись личинки

Всі ми любимо горіхи: грецькі, ліщину, арахіс, кеш'ю... Але знаєте що? Ці ласощі обожнює і горіхова міль, або метелик вогнівка. Зберігайте горіхи правильно, і тоді вони завжди будуть свіжими та смачними!

Не купуйте горіхи про запас. Краще купувати невелику кількість і вживати її протягом 1-2 місяців. Регулярно перевіряйте горіхи, які ви зберігаєте. Якщо ви помітите будь-які ознаки молі, негайно вживайте заходів, пише prostoway.

Читайте також: Кому заборонено їсти горіхи, щоб не нашкодити здоров'ю

Самі метелики не їдять горіхи, але їх личинки дуже ненажерливі. Вони можуть жити як в очищених ядрах, так і всередині шкаралупи.

На жаль, такі горіхи вже не врятувати. Навіть якщо ви переберете їх, сліди життєдіяльності молі (фекалії, яйця, лушпиння) все одно залишаться.

Як попередити появу горіхової молі?

  • Зробіть ретельне прибирання. Перевірте всі шафи та полички, де ви зберігаєте горіхи. Видаліть всі крихти та пил, адже це може бути їжею для личинок молі.
  • Використовуйте засоби, що відлякують міль. Це можуть бути спеціальні секції для зберігання горіхів, лавровий лист, гвоздика, часник або ефірні олії.
  • Зберігайте горіхи в герметичних контейнерах. Це допоможе захистити їх від молі та інших шкідників.

Часом горіхи можуть виявитися гіркими, але не варто їх викидати чи повертати у магазин. Волоські горіхи можна зробити апетитними та придатними до вживання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!