русский
Polski
English
Лайфхаки

3 шкідливі звички, які виводять з ладу ваш електричний чайник

Владислав Москаленко

3 шкідливі звички, які виводять з ладу ваш електричний чайник
Дії, які псують чайник . Джерело: Pexels

Електричний чайник став зручним доповненням на кожній кухні завдяки своїй здатності економити час порівняно з плитою. Однак деякі люди скептично ставляться до електричних чайників, вважаючи їх крихкими пристроями, схильними до швидкого виходу з ладу.

Хоча за певних обставин ця думка може бути вірною, часто це є наслідком звичайних помилок користувача, а не недоліком самого приладу. UAportal розповідає про три шкідливі звички, які можуть значно скоротити термін служби вашого електрочайника.

1. Нехтування зливанням води

Залишення води в чайнику може призвести до передчасного виходу з ладу. З часом, коли чайник стоїть з водою всередині, нагрівальний елемент сильно покривається мінеральними відкладеннями, які зазвичай називають накипом. Ці відкладення не тільки знижують ефективність роботи чайника, але й прискорюють його зношування. Щоб забезпечити довший термін служби, дуже важливо регулярно зливати залишки води після кожного використання.

Читайте також: Як очистити чайник від нагару за допомогою оцту та лимонної кислоти

2. Кип'ятіння недостатньої кількості води

На багатьох електричних чайниках є позначка мінімальної кількості води, яка слугує орієнтиром для оптимального використання. Важливо звертати увагу на цю позначку або переконатися, що нагрівальна спіраль повністю занурена у воду, щоб запобігти пошкодженню приладу. Хоча в деяких випадках кип'ятіння невеликої кількості води може здаватися зручним, постійне ігнорування рекомендованого рівня води призведе до надмірного навантаження на нагрівальний елемент, що в кінцевому підсумку може спричинити його вихід з ладу.

3. Постійне повторне закипання

Повторне вмикання чайника, який щойно досягнув точки кипіння, може призвести до проблем з його довговічністю. Нагрівальній спіралі електрочайника потрібен час, щоб охолонути після кожного використання. Ігнорування цього не тільки підвищує ризик перегріву, але й значно збільшує ймовірність пошкодження спіралі. Щоб продовжити термін служби електрочайника, дайте йому достатньо часу охолонути, перш ніж повторно використовувати його знову.

Нагадаємо, ми розповіли про методи очищення грилю від нагару.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!