ukr
русский
Polski
English

Секретна спеція для контролю цукру в крові: додавайте у всі страви

Билім Олена

Секретна спеція для контролю цукру в крові: додавайте у всі страви
Спеції. Джерело: Mareefe/pexels.com

Кориця є пряністю, що не лише додає пікантності десертам та напоям, але й має корисні властивості, про які ви могли не знати.

Дієтолог Ілана Мюльштейн зізналася, що додає корицю практично у кожну страву завдяки її здатності знижувати рівень цукру в крові. Про це повідомляє shefinds.

Вас також може зацікавити: Дієтологи назвали 10 спецій та приправ, які допоможуть схуднути зі смаком

Як кориця впливає на рівень цукру:

  • Підвищує чутливість до інсуліну: інсулін – це гормон, який допомагає організму використовувати цукор з крові. Кориця робить клітини більш чутливими до інсуліну, а це значить, що цукор краще засвоюється.
  • Уповільнює всмоктування вуглеводів: після їди цукор з їжі потрапляє в кров. Кориця уповільнює цей процес, що допомагає уникнути різких стрибків цукру в крові.

Дієтолог радить додавати корицю у вівсянку, йогурти, каші та щільно присипати нею випічку. Каву, чай та смузі також можна вживати з корицею. Фахівець додала: кориця – це не лише смачна, але й корисна пряність, яка може стати вашим союзником у підтримці здорового рівня цукру в крові.

Вона зауважила, що кориця не є ліками й не може замінити медикаментозне лікування цукрового діабету. Тому перед вживанням кориці в лікувальних цілях рекомендується проконсультуватися з лікарем. 

Раніше ми писали, які спеції здатні прискорити метаболізм, щоб сприяти схудненню

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!