ukr
русский
English

Дієтологи назвали 10 спецій та приправ, які допоможуть схуднути зі смаком

Ігор Романько

Які спеції та приправи сприяють схудненню
Які спеції та приправи сприяють схудненню

Хто ж не мріє про струнку фігуру без зусиль? Звичайно, одні спеції не зроблять вас Афродітою, але значно прискорити метаболізм і допомогти скинути зайві кілограми вони цілком під силу!

Додайте ці спеції у свої страви, і ви будете приємно здивовані результатом, пише ELLE. Не забувайте, що для схуднення важливо не лише вживати спеції, але й правильно харчуватися та регулярно займатися спортом. Не зловживайте гострими спеціями, якщо у вас є проблеми з травленням.

Читайте також: Три варіанти смачної вечері, які допоможуть схуднути

Які ж прянощі допоможуть вам у цій справі?

  • Кориця. Ця ароматна спеція не лише надає десертам неповторний смак, але й покращує засвоєння цукру, підвищує рівень енергії та спалює калорії.
  • Куркума. Ця індійська красуня не лише бореться з запаленнями, але й прискорює метаболізм, допомагаючи уникнути набору ваги після дієти.
  • Імбир. Цей універсальний продукт корисний не лише для імунітету, але й для травлення. Імбир прискорює метаболізм, пригнічує апетит та бореться з морською хворобою.
  • Каєнський перець. Ця пекуча приправа – справжній ворог зайвої ваги. Речовина, що міститься в ньому, покращує здатність організму спалювати жир.
  • Чорний перець. Ця класична спеція не лише робить страви пікантними, але й допомагає спалювати калорії швидше.
  • Коріандр. Ця популярна східна спеція значно прискорює метаболізм.
  • Кардамон. Ця ароматна пряність не лише надає стравам вишуканого смаку, але й знижує рівень цукру в крові та виводить холестерин.
  • Гвоздика. Ця ароматна спеція не лише робить десерти та м'ясні страви неповторними, але й прискорює обмін речовин.
  • Гірчиця. Ця пекуча приправа не лише використовується для обгортань, але й прискорює метаболізм на 25% на цілих 3 години!

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Радимо також звернути увагу на рецепт корисної яєшні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!