ukr
русский
English

Дієтолог назвала корисну спецію, яку додає у всі свої страви

Ігор Романько

Як часто можна їсти корицю
Як часто можна їсти корицю

Кориця – це не просто ароматна добавка до десертів, але й дійсно цінний продукт для вашого здоров'я. Дієтологи рекомендують вживати її регулярно, адже кориця володіє багатьма корисними властивостями, однією з яких є здатність знижувати рівень цукру в крові.

Це ароматна та корисна пряність, яка легко впишеться в будь-який раціон. Додавайте її до своїх страв і насолоджуйтесь не лише чудовим смаком, але й користю для вашого здоров'я. Не забудьте проконсультуватися з лікарем, якщо ви приймаєте будь-які ліки для регулювання цукру в крові, пише shefinds.com.

Читайте також: Три варіанти смачної вечері, які допоможуть схуднути

Як кориця допомагає регулювати цукор?

  • Підвищує чутливість до інсуліну. Інсулін - це гормон, який допомагає організму засвоювати глюкозу з крові. Кориця робить клітини більш чутливими до інсуліну, а це значить, що він може більш ефективно знижувати рівень цукру.
  • Сповільнює всмоктування вуглеводів. Завдяки цьому цукор всмоктується в кров повільніше, не викликаючи різких стрибків після їжі.

Як додати корицю до раціону?

  • Посипайте корицею вівсянку, йогурт, фрукти, сир.
  • Додайте її в каву, чай, компот.
  • Використовуйте при випічці пирогів, печива, кексів.
  • Додайте в м'ясні страви, рагу, маринади.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, що категорично не можна додавати до кави.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!