ukr
русский
English
Polski

Проста ранкова звичка продовжить ваше життя: що радять фахівці

Билім Олена

Проста ранкова звичка продовжить ваше життя: що радять фахівці
Вода з лимоном. Джерело: Shutterstock

Лікар, який спеціалізується на боротьбі зі старінням, кожен день починає з простої 10-хвилинної ранкової процедури, яка поєднує в собі кілька стратегій для тривалого та здоровішого життя.

Доктор Кієн Вуу у коментарі Business Insider сказав, що його 10-хвилинна ранкова процедура може допомогти людям жити довго та бути здоровішими.Його рутина містить п’ять категорій або "стовпів здоров’я": фізичне, розумове, емоційне, соціальне та мета.

Також читайте: Продукти, які не варто вживати після 40: експерти здивували списком

"Кожної миті в житті ми маємо можливість вибирати, як нам виглядати", — сказав він.

День лікаря починається з великої склянки лимонної води та сонця. Кієн Вуу натще п'є склянку води з додаванням лимона та електролітів, або мінеральної солі. Це допомагає відновити гідратацію та додає приріст поживних речовин.

Він також докладає зусиль, щоб прямі сонячні промені потрапляли на шкіру та обличчя вранці, що може допомогти підтримувати природні цикли сну та неспання в організмі для підтримки постійного рівня енергії.

Наступним кроком у рутин Вуу є 10-хвилинна гімнастика, яка містить вправи на розтяжку та зміцнення. Він також практикує дихальні вправи для зняття стресу, такі як діафрагмальне дихання та дихання 4-7-8.

"Дихання — це чудовий спосіб зменшити стрес і тривогу, а також покращити загальний стан здоров’я", — сказав фахівець.

Завершальним кроком у рутин Вуу є коротка медитація, яка допомагає йому зосередитися та зняти стрес. Він рекомендує медитувати протягом 5-10 хвилин щодня.

"Медитація — це чудовий спосіб покращити психічне та емоційне здоров’я, а також покращити концентрацію та увагу", — додав експерт.

Нагадаємо, ми вже писали, як швидко схуднути та яку кашу варто частіше вживати жінкам, щоб виглядати молодше.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!