ukr
русский

Містить найбільше колагену: Яку кашу слід частіше вживати жінкам, щоб виглядати молодше

Ігор Романько

Яка каша містить найбільше колагену
Яка каша містить найбільше колагену

Скоріш за все, ви неодноразово слухали про те, що перловку називають "кашею краси". Такий високий статус перлова крупа здобула завдяки своєму багатому вітамінному складу і значному вмісту лізину, амінокислоти, яка відповідає за стимуляцію синтезу колагену в організмі.

Читайте також: Додають років: стилісти назвали стрижки, від яких варто відмовитися жінкам за 40 років

Про це повідомляє Ukr.Media. Звісно, в перловці містяться багато вітамінів групи B, які корисні для здоров'я шкіри. Проте гречана крупа містить удвічі більше лізину, тому, якщо вам потрібно поповнити запаси колагену, краще обрати саме її.

В складі гречки також є багато інших корисних компонентів, включаючи вітаміни групи B, залізо та безліч інших важливих мікроелементів. Крім того, гречана крупа допомагає боротися з набряками.

Якщо ви ще не спробували зелену гречку, це час зробити це! В ній міститься ще більше лізину, ніж у будь-яких інших зернових культурах. Один порція вареної зеленої гречки містить приблизно 10% добової норми лізину. Звісно, цей вміст амінокислоти не зрівняється з тим, що є в яйцях або м'ясі. Однак, обираючи цей гарнір, ви зможете задовольнити свої потреби в цьому мікроелементі і отримати максимум користі від свого харчування.

Нагадаємо, ми вже писали, який чай може нашкодити вашому здоров‘ю.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!