ukr
русский

Чи варто використовувати нікотинову кислоту для волосся: її переваги та недоліки

Марина Грамович

Чи варто використовувати нікотинову кислоту для волосся: її переваги та недоліки
Плюси та мінуси нікотинової кислоти для волосся. Джерело: freepik.com

Нікотинова кислота може мати як позитивний, так і негативний вплив на волосся, впливаючи на такі фактори, як ріст, сила та стан шкіри голови. UAportal розповів про всі "за" та "проти" використання цього засобу.

Плюси нікотинової кислоти для волосся:

Стимуляція росту волосся може бути досягнута за допомогою нікотинової кислоти шляхом посилення циркуляції крові в шкірі голови, що призводить до посиленої доставлення необхідних поживних речовин до волосяних фолікулів. В результаті волосся стає сильнішим і здоровішим.

Запобігання випадінню волосся – ще одна перевага нікотинової кислоти, оскільки вона зміцнює волосяні фолікули й зменшує ламкість, сприяючи тому, що волосся виглядає більш густим і менш тонким.

Нікотинова кислота сприяє загальному здоров'ю шкіри голови, зменшуючи запалення і створюючи сприятливе середовище для росту волосся.

Також читайте: Стиліст показав зачіски, які підійдуть для жінок з будь-яким типом обличчя (фото)

Мінуси нікотинової кислоти для волосся:

Подразнення шкіри голови, яке вона може викликати у деяких людей, є одним з потенційних недоліків використання нікотинової кислоти для волосся, що призводить до почервоніння, свербіння або навіть відчуття печіння.

Нікотинова кислота не є швидким засобом для прискорення росту волосся – для досягнення помітних результатів може знадобитися кілька тижнів або навіть місяців постійного застосування, що вимагає терпіння і відданості справі.

Надмірне використання нікотинової кислоти може призвести до сухості волосся та шкіри голови, що потенційно може призвести до ламкості та пошкодження волосся, якщо не буде забезпечено достатнього зволоження.

Раніше стилісти назвали три найкращі зачіски для "зрілих красунь".

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!