ukr
русский

Секрети вирощування кукурудзи: оптимальний час посадки для щедрого врожаю

Владислав Москаленко

Поради для успішного врожаю
Коли і як вирощувати кукурудзу . Джерело: www.pexels.com

Кукурудза вимагає ретельного врахування різних факторів, включаючи вибір насіння та час посіву. UAportal підготував рекомендації для вирощування даної культури.

Всупереч поширеній думці, ранній посів не завжди є найкращою стратегією для вирощування кукурудзи, оскільки надмірно холодні умови можуть перешкоджати її виживанню. Тому вибір відповідної дати має вирішальне значення.

Кукурудзу можна сіяти в середині травня або навіть у червні, при цьому перевага надається наступним дням за місячним календарем: 22–24, 30–31 травня; 1–3, 5–6, 10–11, 19–20, 26–30 червня.

Читайте також: Милуватимуть око до осені: які квіти треба висадити у травні

Забезпечення належної підготовки ґрунту та дотримання технологій вирощування також має важливе значення для успішного врожаю. Почніть з очищення посівної площі від бур'янів та будь-яких залишків з попереднього року.

Вибір високоякісного насіння відіграє важливу роль в отриманні врожаю. Зазвичай сходи кукурудзи з'являються через 7–11 днів після посіву. Перед посадкою перевірте якість зерна і викиньте дрібне, пошкоджене або знебарвлене насіння. Ті, що мають плями або потемніли, непридатні для вирощування.

Наступним важливим кроком є прогрівання насіння протягом приблизно п'яти днів. Це можна зробити, розклавши його в один шар під прямими сонячними променями або знайшовши інше тепле місце. 

Нагадаємо, ми вже писали, як зробити вертикальні клумби у себе вдома.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!