ukr
русский

Які квіти краще всього посадити у квітні: будуть цвісти все літо

Марина Грамович

Які квіти краще всього посадити у квітні: будуть цвісти все літо
Квіти, які обов'язково повинні бути у вашому саду. Джерело: freepik

Експерти рекомендують популярні варіанти для посадки квітів вже зараз, щоб насолоджуватися цвітінням ціле літо. UAportal розповів, які квіти відомі своєю красою і відносно прості у вирощуванні.

Космея (Cosmos bipinnatus)

Витончена, схожа на маргаритку, космея цвіте у чудових відтінках рожевого, білого та фіолетового. Ця квітка зачаровує своїм рясним цвітінням і простотою вирощування. Щоб виростити космею, посійте її насіння у добре дренований ґрунт на сонячному місці.

Настурція (Tropaeolum majus)

Настурції, відомі своїми яскравими квітами та каскадним листям, додають яскравих відтінків до клумб та квітників. Скористайтеся можливістю посіяти насіння настурції у квітні, обравши для цього сонячне або частково затінене місце.

Запашний горошок (Lathyrus odoratus)

Запашний горошок, відомий своїми чарівно пахучими та делікатно розпушеними суцвіттями, є культовою рослиною в садах. Правильний догляд за запашним горошком передбачає посів його насіння у вологий, добре дренований ґрунт, збагачений компостом. Дуже важливо забезпечити опорні конструкції, щоб полегшити ріст вусиків, коли вони піднімаються вгору.

Читайте також: Один раз посадив і маєш довічні квітучі клумби: як правильно доглядати за мускарі

Соняшник (Helianthus annuus)

Жоден літній сад не обходиться без соняшника, що символізує тепло і сонячне світло. Ці яскраві та високі рослини з золотистим цвітінням неодмінно прикрашають будь-який відкритий простір. Найкраще соняшник росте, якщо його насіння висівати безпосередньо на сонячних ділянках з родючим і добре дренованим ґрунтом.

Календула (Calendula officinalis)

Календула вирізняється своїми яскравими, схожими на ромашки квітами, які мають не лише естетичну привабливість, а й лікувальні властивості. Для успішного росту висійте насіння календули у вологий, добре дренований ґрунт на сонячному або частково затіненому місці. Квіти календули також приваблюють корисних комах, сприяючи процвітанню садової флори впродовж усього сезону.

Нагадаємо, ми вже писали, які кімнатні рослини повертають благополуччя.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!