ukr
русский

Як приготувати смажені пельмені: 5 порад для золотистої скоринки

Владислав Москаленко

Як приготувати смажені пельмені: 5 порад для золотистої скоринки
Поради для приготування пельменів. Джерело: Pexels

Смажені пельмені – улюблена страва багатьох гурманів не лише через їхній гарний вигляд, але й смак. Однак досягнення ідеальної текстури та консистенції цієї страви вимагає ретельної техніки приготування. UAportal підготував п'ять порад, як приготувати золотисті пельмені з хрусткою скоринкою.

Правильно обирайте сковороду

Щоб ваші пельмені набули чудової золотистої скоринки і не пригоріли, обирайте сковорідку з антипригарним покриттям. Так розподіл тепла буде рівномірним, і вони приготуються рівномірно.

Контролюйте вогонь

Перед тим, як викладати пельмені, розігрійте на сковорідці олію. Як тільки страва опиниться на плиті, зменшіть вогонь до мінімального рівня. Це забезпечить повільне підсмажування пельменів, що дозволить їм набути бажаної скоринки.

Читайте також: Запечена картопля з часником і зеленню до святкового столу: смак зведе з розуму

Правильно розкладіть пельмені

Викладайте пельмені в один шар, не допускаючи їх щільного прилягання. Дайте їм достатньо місця, щоб правильно приготуватися і зберегти свою форму. Така відстань між пельменями дозволяє їм рівномірно підрум'янитися і набути хрусткої скоринки.

Зменшіть перемішування

Під час приготування пельменів утримайтеся від постійного помішування їх на сковороді. Надмірне перемішування може перешкоджати утворенню золотистого кольору. Замість цього перевертайте кожен пельмень лише один раз, щоб він рівномірно прожарився з обох боків.

Вчасно зніміть з пательні

Знімайте пельмені зі сковорідки, як тільки вони стануть достатньо рум'яними. Оптимальний час гарантує, що вони матимуть хрустку скоринку, зберігаючи бажану м'якість всередині.

Радимо також звернути увагу на рецепт восьми найсмачніших та простих закусок на шпажках.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!