ukr
русский
English

Як приготувати мигдалеве борошно: Кулінарні лайфхаки

Владислав Москаленко

Корисні техніки для приготування домашнього мигдалевого борошна
Корисні техніки для приготування домашнього мигдалевого борошна. Джерело: freepik

Дізнайтеся про ефективні способи приготування мигдалевого борошна за допомогою простих технік та звичайних кухонних інструментів. UAportal розповів, як зробити борошно, яке стане альтернативою магазинним варіантам.

Метод бланшованого мигдалю

Спочатку необхідно бланшувати мигдаль, щоб зняти з нього шкірку. Горіх слід покласти в киплячу воду приблизно на 60 секунд, а потім перекласти в миску з крижаною водою. Після охолодження шкірка повинна легко зніматися.

Також читайте: Готуємо піцу з мівіни: швидкий рецепт для ситного обіду (відео)

Ретельно обсушіть мигдаль чистим рушником, потім подрібніть горіхи в кухонному комбайні до консистенції борошна. Отримане мигдальне борошно можна зберігати в герметичному контейнері в темному прохолодному місці для подальшого використання в кулінарії.

Метод заморожування

Зручний спосіб зробити мигдалеве борошно – заморозити і подрібнити мигдаль. Достатньо покласти мигдаль у морозильну камеру на кілька годин, щоб він підмерз, далі перекладіть його в кухонний комбайн або блендер і подрібніть до стану борошна. Заморожування мигдалю не тільки полегшує його подрібнення, але й допомагає запобігти вивільненню олій.

Метод замочування

Сирий мигдаль слід замочити у воді на ніч, щоб розм'якшити його. Після цього мигдаль слід відцідити і викласти на кухонний рушник, щоб він повністю висох.

Сухий мигдаль можна подрібнити на борошно за допомогою кухонного комбайна або блендера. Цей метод не тільки полегшує подрібнення мигдалю, але й видаляє ферменти, що перешкоджають перетравленню горіхів.

Радимо також почитати, як швидко приготувати корисні чебуреки з капусти замість тіста.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!