ukr
русский

Як правильно доглядати за абрикосовим деревом

Владислав Москаленко

Рекомендації щодо догляду
Практичні поради щодо догляду за абрикосовим деревом. Джерело: www.pexels.com

Догляд за абрикосовим деревом має важливе значення для забезпечення гарного врожаю. UAportal підготував прості та ефективні методи, які допоможуть вам у цьому.

Кількість води

Щоб абрикосове дерево активно цвіло і плодоносило, дуже важливо забезпечити його достатньою кількістю води. Протягом вегетаційного періоду дерево слід глибоко поливати щонайменше раз на тиждень, особливо в умовах нестачі опадів.

Читайте також: Не допускайте цієї помилки: що не можна класти в лунку при посадці картоплі

Така практика сприятиме розвитку здорових плодів завдяки створенню міцної кореневої системи. Також важливе мульчування навколо основи дерева, щоб утримувати вологу і запобігати випаровуванню води.

Вибір сонячного місця

Ще один важливий лайфхак, який допоможе абрикосовому дереву процвітати – це посадити його на сонячному місці. Абрикосові дерева потребують повного сонячного освітлення, щоб максимізувати плодоношення. Це сприятиме оптимальному фотосинтезу, що призведе до інтенсивного цвітіння і врожаю.

Послідовна обрізка і проріджування

Регулярна обрізка і проріджування абрикосового дерева необхідні для сприяння активному цвітінню і розвитку плодів. Обрізка будь-яких мертвих або зламаних гілок стимулює новий ріст і покращує циркуляцію повітря по всьому дереву.

Пропонуємо дізнатися, як зробити добрива для рослин з підручних засобів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!