ukr
русский
English

Як правильно прати пуховик, щоб запобігти появі плям і розлучень

Марина Грамович

Як правильно прати пуховик, щоб запобігти появі плям і розлучень
Як прати пуховик. Джерело: Pexels

Після прання на пуховиках можуть з'являтися плями та розводи. Однак існують прості способи ефективного вирішення цієї проблеми. Щоб забезпечити оптимальний результат, дотримуйтесь наведених рекомендацій, які підготував UAportal.

1. Початкові кроки

Змочіть губку або ганчірку теплою водою і обережно обробіть забруднені ділянки. Якщо це не дасть задовільних результатів, може знадобитися повторне прання. Під час другого прання не використовуйте пральний порошок і зосередьтеся на режимі додаткового полоскання.

2. Виведення стійких плям

Замочіть пуховик у теплій воді приблизно на пів години. Нанесіть на уражені ділянки відповідний засіб для виведення плям, спеціально розроблений для цієї тканини. Через рекомендований період часу, вказаний в інструкції до виробу, виперіть пуховик, використовуючи делікатний режим пральної машини.

Щоб запобігти появі плям у майбутньому, не забудьте виконати кілька циклів полоскання зі швидкістю віджимання від 600 до 700 об/хв.

Читайте також: Дизайнер розкрив секрет, як правильно вибрати ідеальний пуховик (фото)

3. Ретельне сушіння

Правильна техніка сушіння має важливе значення для вашого пуховика. Ідеальний спосіб – вивісити його на відкритому повітрі. Якщо це неможливо, сушіть його біля обігрівача.

4. Боротьба зі складними розводами

Для боротьби зі стійкими розводами цінним засобом може бути перекис водню. Змочіть ватний диск у перекисі та обережно протріть забруднену ділянку. За кілька хвилин ви побачите ефективність. Згодом виперіть куртку, використовуючи засіб для виведення плям, і розводи повинні повністю зникнути.

Якщо проблема не зникає, незважаючи на всі ці способи, можливо, доведеться звернутися до професійної хімчистки. Пам'ятайте, що перекис водню можна використовувати лише для білих речей.

5. Альтернативні варіанти

Окрім вищезгаданих методів, існують й інші ефективні способи боротьби з плямами на пуховиках. Деякі спеціальні засоби для виведення плям, за винятком тих, що містять хлор, можуть забезпечити чудові результати.

Раніше український дизайнер Андре Тан розповів, на який одяг варто звернути увагу у новому сезоні 2024.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!