ukr
русский

Як правильно працювати за комп'ютером: поради, які допоможуть уникнути проблем із зором

Владислав Москаленко

Які правила слід врахувати при роботі за комп'ютером
Як мінімізувати поганий вплив монітора на зір. Джерело: pixabay.com

Захист очей під час роботи за комп'ютером має важливе значення для запобігання перенапруження та падіння зору. UAportal підготував корисні рекомендації, які допоможуть зберегти зір.

Використовуйте правильне освітлення

Правильне освітлення має важливе значення для захисту очей під час роботи за комп'ютером. Розташовуйте світло так, щоб уникнути відблисків і віддзеркалень на екрані, і підтримуйте яскравість екрана на комфортному рівні. Крім того, використовуйте штори або жалюзі, щоб контролювати кількість природного світла, яке потрапляє на робоче місце.

Читайте також: Позитивно впливають на зір та загальний стан організму: три смузі, які варто включити у свій раціон

Робіть часті перерви

Дотримання правила 20-20-20 допоможе зменшити навантаження на очі. Кожні 20 хвилин робіть 20-секундну перерву, щоб подивитися на щось на відстані щонайменше 20 метрів. Ця проста процедура допоможе вашим очам розслабитися і відновитися після тривалого перебування перед екраном.

Налаштуйте параметри дисплея

Налаштуйте параметри дисплея на вашому комп'ютері, щоб забезпечити комфортну роботу вашим очам. Збільште розмір та контрастність тексту, щоб покращити його видимість. Використовуйте теплий режим або програмне забезпечення для регулювання колірної температури екрана, щоб мінімізувати вплив синього світла на очі.

Відвідуйте фахівця з догляду за очима

Регулярні візити до офтальмолога мають важливе значення для комплексного здоров'я очей. Планові огляди дозволяють відстежувати зміни у стані зору. Це дає змогу отримати індивідуальні рекомендації для підтримки зору, особливо для тих, хто тривалий час працює за комп'ютером.

Нагадаємо, ми розповіли, що потрібно їсти, аби очі були здоровими.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!