ukr
русский

Як посмажити яйця без олії: корисні поради для здорового харчування

Марина Грамович

Вивчаємо креативні альтернативи смаження яєць
Унікальні способи приготування яєць без олії. Джерело: Pexels.com

UAportal розповів про різні методи приготування яєчні без використання олії, прокладаючи шлях до більш здорового харчування. Ці поради гарантують, що ваш сніданок буде корисним для здоровʼя.

Приготування у мікрохвильовій печі

Яйце слід розбити в посуд і проколоти жовток виделкою, а потім накрити тарілкою. Готувати в мікрохвильовій печі потрібно протягом 1,5 хвилин на високій потужності.

Яєчня на пару

Для цього потрібно розігріти на середньому вогні антипригарну сковорідку, додати невелику кількість води і чекати, доки вона закипить. Після цього потрібно розбити яйце у воду та готувати декілька хвилин.

Використовуйте силіконове кільце для яєць

Покладіть силіконове кільце на антипригарну сковорідку, нагрійте її на середньому вогні і розбийте в нього яйце. Накрийте сковорідку кришкою, щоб яйце добре приготувалося.

Читайте також: Як приготувати рибні котлети з минтая та картоплі

Запікання яйця

Для початку розігрійте духовку до 175°C і змастіть форму для кексів кулінарним спреєм. Далі потрібно розбити яйця у формочки та запікати їх, доки білки не схопляться, а жовтки не приготуються до бажаного ступеня.

Яйця пашот

Доведіть воду в каструлі до легкого кипіння. Одне яйце акуратно розбийте в миску, не пошкодивши жовток. У воді зробіть кругові рухи ложкою, щоб вийшов вир.

Акуратно перелийте яйце в центр виру. Злегка підніміть яйце знизу, щоб воно не прилипло до дна. Варити пашот потрібно 3-4 хвилини, а потім дістати шумівкою.

Радимо вам звернути увагу на рецепт яблучного пирога.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!