ukr
русский
English

Що робити з кислим кефіром: 5 цікавих порад

Марина Грамович

Що робити з кислим кефіром: 5 цікавих порад
Поради для використання скислого кефіру . Джерело: Pexels

Багато хто бореться з гострим смаком кислого кефіру, але можна додавати його до різних рецептів. До напоїв, маринадів, випічки чи закваски – UAportal розповів, що він може бути універсальним засобом на кухні.

Використання в маринадах

Кислий кефір можна використовувати в маринадах. Ферменти, що містяться в ньому, розщеплюють білки і роблять страву ніжною і ароматною. Поєднуючи кислий кефір зі спеціями, травами та іншими кислими інгредієнтами, такими як лимонний сік або оцет, можна створити смачний маринад для птиці, яловичини чи свинини.

Читайте також: Діти будуть в захваті: Як приготувати корисний та оригінальний сніданок

Вершкові заправки та соуси

Кислий кефір можна використовувати як більш здорову альтернативу майонезу або сметані у заправках та соусах. Поєднуючи його із зеленню, часником, лимонним соком або гірчицею, можна створити пікантну вершкову заправку. Він надає стравам пробіотиків та неповторного смаку.

Випічка на кисляку

Кислий кефір можна використовувати у випічці, щоб додати вологу. Ним можна замінити йогурт або сметану в рецептах кексів, млинців або хліба. Кислотність кефіру допомагає активувати розпушувач та соду, що призводить до легкої та пухкої текстури випічки.

Радимо також звернути увагу на рецепт гарячого шоколаду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!