ukr
русский

Що буде, якщо перестати споживати продукти з глютеном

Владислав Москаленко

Безглютенове харчування
Наслідки виключення глютену з раціону. Джерело: www.pexels.com

UAportal розкриває потенційні наслідки виключення продуктів з глютеном з вашого раціону. Дізнайтеся всі переваги та недоліки такого рішення.

Плюси

Травлення

Виключення глютену з раціону може призвести до поліпшення стану системи травлення у людей з харчовою чутливістю. Це може призвести до зменшення таких симптомів, як здуття живота, гази та біль у шлунку, що сприятиме загальному покращенню самопочуття та комфорту.

Втрата ваги

У деяких людей, які припиняють вживати глютен, може спостерігатися втрата ваги. Потенційно це може бути пов'язано з тим, що продукти, які містять глютен у складі, часто є висококалорійними, а відмова від них може призвести до загального зниження споживання кілокалорій.

Підвищення рівня енергії

Для деяких людей виключення глютену з раціону може призвести до підвищення рівня енергії. Це може відбутися в результаті відсутності проблеми з травленням.

Читайте також: Діти будуть в захваті: Як приготувати корисний та оригінальний сніданок

Мінуси

Соціальні виклики

Відмова від глютену може спричинити соціальні проблеми, особливо коли мова йде про відвідування ресторанів або світських заходів. Знайти відповідні варіанти їжі може бути складно, і в таких ситуаціях люди можуть відчувати себе ізольованими.

Витрати

Безглютенові продукти, як правило, дорожчі, ніж їхні аналоги. Це може створити фінансовий тягар для людей, яким потрібно купувати такі спеціалізовані продукти.

Радимо також звернути увагу на рецепт кокосового чізкейку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!