ukr
русский
English

Чим обробити насіння перцю, щоб отримати щедрий врожай

Марина Грамович

Чим обробити насіння перцю, щоб отримати щедрий врожай
Експерти поділились методами обробки насіння перцю перед посівом. Джерело: freepik

Серед різних культур, які потребують особливої уваги, особливо виділяється перець. UAportal розповів, що доклавши трохи зусиль і використовуючи правильний догляд, можна забезпечити щедрий урожай.

Першим кроком у підготовці до городу є забезпечення ідеального стану насіння перцю. Обробка насіння щосезону – ключ до досягнення цієї мети. Таким чином ви не тільки захистите свої рослини від потенційних хвороб і шкідників з самого початку, але й покращите загальний стан здоров'я та підвищите врожайність перцю.

Читайте також: Як і коли садити цвітну капусту для оптимального росту розсади

Перш ніж перейти до процесу обробки насіння, важливо визначити ідеальний час для посіву насіння перцю. Солодкий перець слід висівати на розсаду приблизно за 60 днів до запланованої пересадки у відкритий ґрунт. Гіркий перець, з іншого боку, вимагає трохи коротшого терміну – 50 днів. Однак важливо пам'ятати, що розсаду слід пересаджувати лише тоді, коли немає ризику заморозків, а ґрунт достатньо прогрівся.

Щоб захистити насіння перцю від захворювання фітофторозом, є кілька ефективних методів. Одним з рекомендованих підходів є замочування насіння в сольовому розчині. Розчиніть 1 столову ложку кухонної солі у 2 літрах теплої води. Залиште насіння в цьому розчині на 12-24 години. Після закінчення часу замочування промийте насіння під проточною водою, ретельно висушіть його і приступайте до посіву.

Крім того, ви можете обробити насіння перцю содовим розчином. Почніть з розчинення чайної ложки соди в склянці гарячої води. Потім додайте холодну воду, поки температура не досягне максимум 50 градусів. Важливо, щоб рідина не була надто гарячою, тому будьте обережні. Замочіть насіння в цьому розчині на 12-24 години, потім промийте його під проточною водою, повністю висушіть і приступайте до посіву.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно саджати та вирощувати редис.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!