русский
English
Здоров'я

Дозволений навіть на дієті: який хліб є найкориснішим та безпечним для фігури

Ціхоцька Марія

Дозволений навіть на дієті: який хліб є найкориснішим та безпечним для фігури
Хліб може бути корисним, якщо вживати його в помірних кількостях

Хліб – це популярний продукт, який є частиною раціону багатьох людей. Однак існує думка, що він шкідливий для здоров’я та може сприяти набору ваги. Дієтологи стверджують, що це не так, і що хліб може бути корисним, якщо вживати його в помірних кількостях.

Про це пише prostoway.

Хліб містить важливі мікроелементи, такі як клітковина, марганець, залізо та інші. Ці мікроелементи необхідні для нормального функціонування організму.

Однак не всі види хліба однаково корисні. Білий хліб, який виготовляється з очищеного борошна, містить менше мікроелементів, ніж чорний або житній хліб. Крім того, у білому хлібі більше цукру, який може сприяти набору ваги.

Чорний і житній хліб містять більше клітковини, яка сприяє травленню та допомагає відчувати себе ситим довше. Крім того, ці види хліба містять більше мікроелементів, ніж білий хліб.

Житній хліб також містить більше марганцю, який необхідний для здоров’я кісток і суглобів. Однак житній хліб не рекомендується вживати людям з гастритом або виразковою хворобою.

Сірий хліб є золотою серединою між білим і чорним хлібом. Він містить менше цукру, ніж білий хліб, і більше клітковини, ніж чорний хліб.

Читайте також: Не тільки паніровка та фарш: що приготувати з черствого батона

Щодо дріжджів, то вони не роблять хліб шкідливим. Дріжджі необхідні для бродіння, яке робить хліб м’яким і повітряним. Однак важливо, щоб хліб був приготований правильно, щоб дріжджі не завдали шкоди організму.

У висновку можна сказати, що хліб може бути корисним продуктом, якщо вживати його в помірних кількостях і правильно вибирати вид хліба.

Нагадаємо, ми вже писали, як можна використати черствий хліб.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!