ukr
русский
English

У Греції виявили винний магазин віком 1600 років

Ціхоцька Марія

У Греції виявили винний магазин віком 1600 років
Винний магазин

Археологи знайшли в Греції винний магазин, якому 1600 років. Будівля була зруйнована, можливо, через землетрус. Також учені знайшли розбитий посуд і 60 монет.

Винний магазин було виявлено в стародавньому місті Сікіон, розташованому на півдні Греції. Він працював, коли територія Греції перебувала у складі Римської імперії.

Про це пише Live Science.

Винний магазин був знайдений у північній частині комплексу, в якому розташовувалася серія майстерень з установками для пресування винограду та оливок. Археологи вважають, що в цьому магазині, крім вина, продавали й інші товари, наприклад, оливкову олію.

Усередині винного магазину археологи знайшли 60 бронзових монет. Більшість монет належать до періоду між 337 і 361 роками нашої ери. Також археологи виявили залишки мармурових стільниць і посудин із бронзи, скла та кераміки.

Також читайте: Відтворено обличчя раба, якого жорстоко вбили в римській Британії 1700 років тому (фото)

За словами археологів, стародавній винний магазин, імовірно, був зруйнований унаслідок якоїсь раптової події, наприклад, землетрусу. Монети, знайдені всередині магазину, були розкидані по всьому приміщенню, що свідчить про те, що вони тримали в посудині, яка розбилася під час землетрусу.

Археологи поки що не можуть точно сказати, чи є причиною руйнування винного магазину саме землетрус. Можливо, у магазину обвалився дах, наприклад, через велику кількість опадів. У будь-якому разі після руйнування будівлі місцеві жителі не доклали жодних зусиль, щоб щось забрати з магазину. Як показує дослідження, весь комплекс, де знаходився магазин, був покинутий на початку 5 століття нашої ери.

Нагадаємо, поблизу Єрусалима знайшли рідкісну срібну монету віком 2500 років.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!