ukr
русский

Українці все частіше купують вживані авто зі США: названо найпопулярніші моделі

Анастасія Крищук

Українці все частіше купують вживані авто зі США: названо найпопулярніші моделі
Найпопулярніші вживані авто зі США. Джерело: freepik

У перші три місяці 2024 року, на автомобільному ринку України була зафіксована реєстрація 9,9 тисячі вживаних автомобілів, які були виготовлені у США. Інтерес до американських авто з пробігом зріс на 90% порівняно з попередніми періодами.

Згідно з даними "Укравтопром", такі автомобілі складають 18% від загальної кількості вживаних машин, які вперше отримали реєстрацію в Україні у період з січня по березень. Про це пише інформагентство УНІАН.

Найбільшу популярність серед авто зі Штатів мають автомобілі на бензині, які становлять 47%. Електрокари займають третину ринку, тоді як гібриди та автомобілі з газобалонним обладнанням мають по 7% від загальної кількості. Дизельні автомобілі складають 6% ринку вживаних авто.

Читайте також: Топ-10 найпопулярніших моделей нових авто в Україні

П’ятірка найпопулярніших автомобілів з пробігом, що були вироблені в США, представлена наступним чином:

  • Tesla Model 3 - 1118 авто;
  • Tesla Model Y - 796;
  • Volkswagen Passat - 635;
  • Ford Escape - 633;
  • Jeep Cherokee - 608.

Автомобілі зі США, які ввійшли до складу українського автопарку, в середньому вже мають більше ніж шість років експлуатації.

Нагадаємо, за перші три місяці 2024 року українці придбали майже 4,2 тисячі легкових авто з Китаю. Це на 75% більше, ніж торік. UAportal розповів, чому китайські авто стають все більш популярними в Україні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!