ukr
русский
English

Спеціалісти підказали, як зменшити рахунки за опалення взимку: Корисні поради

Анастасія Крищук

Спеціалісти підказали, як зменшити рахунки за опалення взимку: Корисні поради
Як зменшити рахунки за опалення взимку

Чимало людей прагнуть зменшити рахунки за комунальні послуги взимку. Тому спеціалісти поділилися корисними порадами, які допоможуть зекономити.

Зокрема, заміна традиційних ламп на світлодіодні означає, що ви споживатимете до 80% менше енергії. Це може значно знизити рахунки за електроенергію, повідомляє Express.co.uk.

Ще один найкращий прийом, щоб зберегти  тепло у домі та заощадити на рахунках за електроенергію – захистити будинок від протягів. Запобіжники протягів корисні, щоб запобігти проникненню холодного вітру в будинок через вхідні двері.

Читайте також: Електрик підказав простий трюк зі шторами, щоб зберегти тепло в домі

Водночас силіконовий наповнювач – чудовий спосіб зменшити кількість тепла, яке втрачається навколо вікон. Експерти радять також відсунути меблі подалі від радіатора, оскільки вони можуть заблокувати циркуляцію теплого повітря по кімнаті.

Якщо радіатор прикріплений до зовнішньої стіни, багато тепла, яке він виробляє, може виходити через стіну. Наклеювання фольги за радіатором – це простий спосіб відбити тепло назад у приміщення та зменшити кількість тепловтрат.

Раніше, UAportal поділився, як створити атмосферне освітлення у квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!