ukr
русский
Polski

Шість несподіваних речей, які можна очистити кавовою гущею

Билім Олена

Шість несподіваних речей, які можна очистити кавовою гущею
Кавова гуща . Джерело: unsplash

З часом кавова гуща стала відома не лише як вторинна сировина після заварювання кави, але і як універсальний і непередбачуваний інгредієнт для різних господарських потреб.

Як пише Better Homes & Gardens, кавова гуща може стати потужним засобом для чищення та ремонту. Ось кілька цікавих способів використання кавової гущі для вирішення повсякденних побутових завдань:

Читайте також: Експерти пояснили, як видалити наліт з унітаза без агресивної хімії: Сяятиме чистотою

Скраб для каструль і сковорідок:

Кавова гуща, завдяки своїй легкій абразивній текстурі та знежирюючим властивостям, ідеально підходить для прибирання стійкого масла та жиру на посуді. Змішайте кавову гущу з водою, нанесіть на посуд, обережно протріть, потім промийте як зазвичай.

Очищення решіток гриля:

Змочіть решітки гриля у суміші кавової гущі та теплої води. Кава відокремить накопичений жир та залишки їжі, спрощуючи подальше очищення.

Нейтралізація запахів у холодильнику:

Розмістіть чашку з кавовою гущею у холодильнику, щоб вона поглинула неприємні запахи та залишила простір свіжим і чистим.

Пом'якшення рук та видалення запаху:

Після чищення продуктів з різким запахом, таких як часник чи цибуля, використайте кавову гущу для видалення неприємного запаху з рук. Заспокійливі властивості кави також залишать шкіру ніжною та гладкою.

Відновлення дерев'яних меблів:

Створіть пасту, змішавши кавову гущу з водою або олією, і нанесіть її на подряпини на дерев'яних меблях. Це допоможе відновити поверхню та приховати пошкодження.

Легке очищення каміна:

Перед чищенням каміна посипте кавову гущу поверх попелу. Це важливо для утримання попелу та пилу під час його витягування, що спростить процес прибирання. 

Пропонуємо дізнатися, як відбілити сидіння унітаза без хімії.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!