ukr
русский
English
Polski

Пожовтіле сидіння унітаза стане знову білим: три прості засоби

Билім Олена

Пожовтіле сидіння унітаза стане знову білим: три прості засоби
Чищення сидіння унітаза

З часом і навіть після багаторазового очищення сидіння унітаза може стати жовтуватим. Це відбувається через накопичення мікробів, бактерій і відкладень кальцію та вапна.

Щоб запобігти поширенню бактерій, найкраще ретельно очистити чашу, а також сидіння унітаза, пише видання SantePlus.

Читайте також: Як швидко очистити унітаз: потрібен тільки один засіб

Для чищення брудного та пожовтілого сидіння унітаза бажано використовувати натуральні інгредієнти, доступні на вашій кухні. Хоча відбілювач ефективний у знищенні мікробів і бактерій, він залишається токсичним, оскільки містить хімічні речовини, які можуть завдати шкоди здоров’ю чи навколишньому середовищу.

Ось кілька порад для чищення сидіння унітаза природними засобами:

Харчова сода й оцет - цей метод є одним з найефективніших для видалення жовтизни та відкладень. Для цього вам знадобляться 1/2 склянки харчової соди та 1/2 склянки білого оцту.

Нанесіть харчову соду на сидіння унітаза, а потім вилийте на неї оцет. Розчин почне пінитися, що є ознакою того, що він працює. Залиште розчин на 30 хвилин, а потім промийте його теплою водою.

Лимон - лимонна кислота є природним відбілювачем, який допоможе видалити жовтизну. Для цього вам знадобиться лимон та 1/2 склянки води. Розріжте лимон навпіл і вичавіть сік у склянку з водою. Залийте розчином сидіння унітаза і залиште його на 30 хвилин. Потім промийте його теплою водою.

Перекис водню є ще одним ефективним відбілювачем. Для цього вам знадобиться пляшечка цього засобу. Змішайте перекис водню з водою у скляній пляшці з розпилювачем. Розпиліть розчин на сидіння унітаза і залиште його на 30 хвилин. Потім просто промийте теплою водою.

Після того, як ви очистите сидіння унітаза за допомогою одного з цих методів, не забудьте добре його промити теплою водою, щоб видалити всі залишки миючих засобів.

Пропонуємо дізнатися більше про дезінфекцію сидіння та кришки унітаза домашніми засобами. 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!