ukr
русский

Найсмачніший кляр для м’яса, курки та риби з секретним інгредієнтом: як приготувати

Билім Олена

Найсмачніший кляр для м’яса, курки та риби з секретним інгредієнтом: як приготувати
Кляр для м'яса та риби

Ідеальний рецепт кляру підкорить ваші смакові рецептори й зробить ваші страви справжніми шедеврами. Ділимося неймовірним рецептом кляру, який підійде для будь-яких страв - від курячого філе до кальмарів.

Цей кляр має неповторний аромат і смак, які зроблять ваші страви справжніми делікатесами. А особливий трюк полягає в тому, що цибуля, основний інгредієнт, зовсім не відчувається, але додає пікантної нотки приготованій страві.

Вас також зацікавить: Картопля з грибами у вершках: дуже смачно і швидко

Інгредієнти:

  • Цибуля середнього розміру, 1-2 шт.
  • Часник, 1-2 зубчики
  • Яйця курячі, 2 шт.
  • Борошно, 4-5 ст. л.
  • Сметана, 2 ст. л.
  • Сіль – до свого смаку
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо в блендері до однорідної маси. До цибульної маси додаємо яйця, сметану, борошно, сіль та зелень. Збиваємо до утворення однорідного кляру, який має консистенцію схожу на тісто для оладок.

Перекладаємо кляр у відповідну місткість. Ріжемо м’ясо, птицю або рибу невеликими шматочками та натираємо спеціями. Після цього маринуємо шматочки в клярі протягом 10-15 хвилин. Розігріваємо олію у сковороді та смажимо шматочки з обох сторін до золотистого кольору.

Готові страви в клярі виходять надзвичайно соковитими, ніжними та ароматними, з хрусткою скоринкою, яка робить їх ще більш апетитними. 

Пропонуємо дізнатися, як швидко приготувати сосиски на шпажках у клярі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!