ukr
русский

Розсада росте, як на дріжджах: допоможуть ці поширені відходи

Билім Олена

Розсада росте, як на дріжджах: допоможуть ці поширені відходи
Чайні пакетики не варто викидати у смітник

Щоб розсада виросла міцною та здоровою, її потрібно удобрювати та доглядати. Зазвичай городники використовують різноманітні добрива або рідини, що живлять паростки.

Однак можна обійтися без магазинних засобів, а спробувати використовувати те, що зазвичай відправляється у відходи.

Для прикладу, це можуть бути використані чайні пакетики. Чайне листя містить близько 4,15% азоту та інших поживних речовин, які живлять землю, покращують її структуру та дренаж. Дубильна кислота в чайних пакетиках може знизити pH ґрунту, що корисно для деяких культур.

Вас також зацікавить: Як змусити розсаду прорости, якщо вона "заснула": корисний лайфхак

Як використати пакетики із заваркою на городі

1. Компостування:

Додавайте чайні пакетики до компостної ями, попередньо вийнявши скріпки. Заварений чай позитивно впливає на ґрунт, сприяючи швидкому розкладанню органічних продуктів та насичуючи землю живильними елементами.

2. Засіб проти шкідників:

Заваріть неміцний чай зі старих пакетиків та використовуйте напій для поливу рослин.Це допоможе відлякати шкідників на городі та запобігти грибковим захворюванням.

3. Дезінфекція теплиць:

За допомогою йоду та чайних пакетиків можна блокувати поширення фітофторозу.Візьміть харчовий спінений лоток, покладіть у нього чайні пакетики зі збереженими мотузочками. Залийте пакетики чаю йодом - вони повинні добре просочитися. Розмістіть поруч із стеблами рослин дерев'яні кілки та повісьте на них вмочені в йоді пакетики.

4. Підживлення рослин:

Листя чаю послужить органічним добривом.Висипте заварку з пакетика на грядку і змішайте із землею. Чай приваблює дощових хробаків, які розпушують ґрунт та створюють дренаж.

5. Вирощування розсади:

Спробуйте вирощувати розсаду в чайних пакетиках замість торф'яних таблеток або пластикових стаканчиків. Зріжте верхню частину пакетика, досипте до заварки трохи ґрунту та посадіть насіння. Як тільки саджанці проростуть, пересадіть на грядку, не виймаючи з чайного пакетика.

Чайні пакетики може стати корисним інструментом для садівництва. Використовуючи їх повторно, ви не лише дбаєте про довкілля, але й економите гроші та отримуєте кращий урожай.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав, що садівники радять використовувати для кращого росту рослин шкірки від бананів. 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!