ukr
русский
Polski

Поставте оцет у холодильник: зможете розв'язати одразу дві проблеми

Билім Олена

Поставте оцет у холодильник: зможете розв'язати одразу дві проблеми
Пляшка з оцтом у холодильнику. Джерело: pexels.com

Холодильник - незамінний прилад на кухні, але його свіжість та чистота потребують постійної уваги. Неприємні запахи - поширена проблема, яка може виникнути через псування їжі, недостатню гігієну або інші фактори.

На щастя, існують прості та ефективні методи, які допоможуть вам позбутися неприємних запахів у холодильнику, пише santeplusmag.com.

Також читайте: Припиніть так робити: Фахівці назвали сім продуктів які не треба зберігати у холодильнику

1. Регулярне чищення:

Спорожняйте та протирайте холодильник щонайменше раз на місяць. Використовуйте м'який миючий засіб для очищення полиць, ящиків та ущільнювачів. Ретельно промийте та висушіть всі поверхні перед тим, як знову завантажити холодильник.

2. Природні нейтралізатори запахів:

Поставте в холодильник склянку з оцтом. Оцет має дезінфікуючі та нейтралізуючі властивості. Або ж розмістіть скибочки лимона чи очищену картоплю в холодильнику. Ці продукти також поглинають запахи.

Використовуйте чашку з кавовою гущею. Кава поглинає запахи та надає приємний аромат.

3. Повне очищення:

Вимкніть холодильник і вийміть з нього всі продукти. Залиште дверцята холодильника відкритими на деякий час. Ретельно очистіть всі внутрішні поверхні м'яким миючим засобом. Зверніть увагу на ущільнювачі та замініть їх, якщо вони пошкоджені.

4. Запобігання запахам:

Зберігайте продукти в герметичних контейнерах. Регулярно перевіряйте терміни придатності продуктів.Не перевантажуйте холодильник. Не залишайте відкриті місткості з їжею в холодильнику.

Фахівці додають, що оцет не лише вбиратиме неприємні запахи у холодильнику, а допоможе позбутися від небезпечних бактерій.

Завдяки цим простим порадам ви зможете легко підтримувати свій холодильник чистим і свіжим, а неприємні запахи залишаться в минулому.

Раніше фахівці назвали популярний продукт, який ніколи не можна зберігати у дверцятах холодильника.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!