ukr
русский

Порадуйте себе та близьких на Великдень: Джеймі Олівер поділився рецептом неповторного шоколадного чизкейку

Анастасія Крищук

Порадуйте себе та близьких на Великдень: Джеймі Олівер поділився рецептом неповторного шоколадного чизкейку
Джеймі Олівер дав рецепт неповторного десерту. Джерело: jamieoliver.com

Вже за місяць настане свято Великодня, яке в Україні відзначатимуть у цьому році  5 травня. Зараз у передчутті цього дня, багато господинь експериментують з новими кулінарними ідеями для святкових страв.

Всесвітньовідомий кулінар Джеймі Олівер запропонував свій рецепт ідеального шоколадного десерту на Великдень. На своєму офіційному сайті він описав великоднє частування як "багате, розкішне та смачне".

"Приготуйте основу цього насиченого чизкейка з вашого улюбленого печива, залийте шовковистою вершково-шоколадною начинкою та закінчіть кружечками з білого шоколаду", – зазначив шеф-кухар.

Читайте також: Як приготувати сирні булочки за 15 хвилин

Необхідні інгредієнти:

  • печиво – 350 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • вершковий сир – 300 г;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.;
  • ванільний екстракт – 1 ст. л.;
  • подвійні вершки (48% жирності) – 300 мл;
  • чорний шоколад (70%) – 200 г;
  • білий шоколад – 100 г.

Приготування

Прогрійте духовку до температури 180°C. Водночас, використовуючи блендер, перетворіть печиво на дрібні крихти. Якщо у вас немає блендера, ви також можете роздробити його вручну, помістивши печиво в закритий пакет і покатавши по ньому качалкою.

Розтопіть масло на невеликому вогні у каструлі. Після цього змішайте його з крихтою у мисці. Рівномірно розподіліть отриману суміш у формі для випікання з діаметром 25 см, яка повинна мати знімні стінки. Сформуйте основу та бортики для вашого майбутнього чизкейка. Випікайте основу в печі протягом восьми хвилин, а потім залиште її охолоджуватися.

Читайте також: Які інгредієнти не варто додавати, аби не зіпсувати паску.

У великій мисці збийте до однорідності вершковий сир, цукор та ванільний екстракт, потім поступово введіть 250 мл вершків. Поділіть темний та білий шоколад на частини та розтопіть їх у двох окремих мисках, розмістивши їх над водяною банею. Розділіть залишки вершків між двома мисками та дайте шоколаду повільно розплавитися, час від часу помішуючи.

Введіть розтоплений темний шоколад у вершково-сирну суміш до отримання однорідного кольору та консистенції. Перекладіть суміш у підготовлену форму з остиглою основою.

Зверху обережно розподіліть розтоплений білий шоколад, а потім використовуйте зубочистку або шпажку, щоб створити красиві візерунки на поверхні. Поставте чизкейк у холодильник мінімум на дві години для застигання. Подавайте, прикрасивши свіжими ягодами.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали як спекти ідеальний кекс без молока і яєць.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!