ukr
русский

Секрети великодньої випічки: які інгредієнти не варто додавати, аби не зіпсувати паску

Анастасія Крищук

Секрети великодньої випічки: які інгредієнти не варто додавати, аби не зіпсувати паску
Що не можна додавати в паску. Джерело: pexels

Великодня паска - це священний хліб, який є невід’ємною частиною святкування. Її виготовлення вимагає дотримання певних традицій та використання спеціального рецепта.

М’яка, ароматна, з вологою всередині - так можна описати ідеальну паску. Щоб ваша випічка була справжнім шедевром, важливо уникати певних інгредієнтів та етапів приготування. Ось кілька корисних порад від команди UAportal, які допоможуть вам у цьому.

Використання не просіяного борошна може призвести до утворення комочків у тісті, що призведе до нерівномірного розподілу інгредієнтів і зіпсує процес випічки. Також, в готовому виробі можуть залишитися грубі частки, які погіршать смакові якості та консистенцію.

Читайте також: Чому Великдень 2024 року в Україні буде в інший день

Різниця у температурі інгредієнтів може спричинити неправильне змішування. Як приклад, холодні рідини, такі як молоко чи вода, можуть уповільнити розчинення дріжджів.

Для оптимальної роботи дріжджів необхідна кімнатна температура. Якщо інші компоненти, як-от молоко або вода, будуть занадто холодними чи гарячими, це може негативно вплинути на активність дріжджів.

Найкраще випікати у спеціальній формі, яка легко розбирається. У магазинах також доступні різноманітні одноразові форми. Важливо не забувати, що виймати випічку з форми можна лише після повного охолодження.

Підготовка тіста вимагає часу. Тісто слід місити ретельно, до моменту, коли воно почне легко відділятися від рук і посуду.

В електричній духовці паску варто випікати при температурі 180°C, тоді як у газовій – 200-220°C.

Раніше ми розповідали, як швидко приготувати ліниві паски на Великдень.

 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!