ukr
русский

Помідори виростуть сильнішими, якщо уникнути цих помилок: поради дачників

Анастасія Крищук

Помідори виростуть сильнішими, якщо уникнути цих помилок: поради дачників
Помідори виростуть сильнішими

Помідори є популярною культурою завдяки тому, що їх легко вирощувати. Однак деякі типові помилки можуть зіпсувати весь врожай.

Вони стосуються висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт. Про це повідомляє Express.co.uk.

На початку травня помідори потрібно висаджувати лише в теплиці. Варто уникати висадки на вулиці до кінця травня, тому, що помідори ненавидять занадто сильні коливання температури, а травневі ночі можуть бути холодними.

Читайте також: Названо найкраще добриво для помідорів

Помідори слід висаджувати на вулицю лише після того, як минули останні заморозки, оскільки для нормального росту їм потрібна тепла температура ґрунту приблизно від 13 до 16 °C. Висадка надто рано в травні, коли ґрунт занадто холодний, може уповільнити ріст помідорів, перешкодити запиленню, що призведе до низької якості плодів і навіть збільшить ризик грибкових захворювань.

Однак, коли помідори висаджують на вулиці наприкінці травня, ймовірність того, що вони постраждають від заморозків, є малою, оскільки погода набагато сонячніша та тепліша.

Водночас у теплицях варто подбати про те, щоб додати багато ґрунту з великою кількістю компосту. Своєю чергою горщики повинні бути щонайменше на 30 сантиметрів у глибину, щоб коріння проросло.

Ще одна важлива помилка – не обрізати бічні пагони помідорів під час росту. Це змушує рослину витрачати більше енергії на листя, а не на утворення плодів.

Достатньо відірвати бічні пагони пальцями. Найкращий час зробити це – вранці.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав, що висадити біля кущів та дерев навесні, щоб слимаки тікали з вашого саду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!