ukr
русский
English

Мозок буде здоровим: лікарка назвала два продукти, які потрібно додавати до ранкової яєшні

Билім Олена

Мозок буде здоровим: лікарка назвала два продукти, які потрібно додавати до ранкової яєшні
Яєшня на сніданок. Джерело: Olia Gozha/pexels.com

З віком ризик когнітивних проблем зростає. На щастя, є багато простих речей, які ви можете робити щодня, щоб підтримувати здоров’я свого мозку. Одна з найкращих речей, яку ви можете зробити, це віддати перевагу здоровій дієті.

Два інгредієнти, які можуть особливо допомогти зберегти здоров’я мозку, – це брокколі та насіння чіа. Ці два інгредієнти є багатим джерелом поживних речовин, які корисні для мозку, таких як антиоксиданти, вітамін К, омега-3 жирні кислоти та клітковина, пише shefinds з посиланням на інформацію нейробіолога Патрісію Гранек.

Читайте також: Як приготувати освіжаючий та тонізуючий лимонад з базиліку

Брокколі містить антиоксиданти, які можуть допомогти зменшити окислювальний стрес, пов’язаний із погіршенням когнітивних функцій із віком. Брокколі також є хорошим джерелом вітаміну К, який відіграє роль у формуванні сфінголіпідів, типу жиру, щільно упакованого в клітинах мозку.

Насіння чіа багате на омега-3 жирні кислоти, які є важливими для здоров’я мозку. Омега-3 жирні кислоти сприяють підтримці нормальної функції мозку та можуть допомогти покращити пам’ять і когнітивні здібності.

Як можна включити брокколі та насіння чіа у свій раціон?

Один простий спосіб зробити це – додати їх до ранніх яєць. Брокколі можна злегка приготувати на пару, а потім дрібно нарізати. Насіння чіа можна подрібнити, щоб вони були більш біодоступними.

Щоб приготувати цю страву, розбийте яйця в миску середнього розміру. Додайте дрібно нарізану брокколі та мелене насіння чіа. Додайте щіпку солі та часниковий порошок для смаку. Добре збийте суміш, а потім готуйте її на середньому вогні, як яєчню або омлет.

Ця страва є смачним і поживним способом отримати користь від брокколі та насіння чіа для здоров’я мозку.

Незалежно від того, як ви вирішите їх включити у свій раціон, брокколі та насіння чіа – це два чудових способи допомогти зберегти здоров’я мозку та когнітивні функції.

Нагадаємо, раніше фахівці сказали, скільки кроків потрібно пройти людині, щоб скинути кілограм ваги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!