ukr
русский

Які продукти шкідливо їсти на голодний шлунок: поради лікаря

Анастасія Крищук

Які продукти шкідливо їсти на голодний шлунок: поради лікаря
Ці продукті можуть зашкодити здоров'ю, якщо їсти їх вранці. Джерело: freepik

Вибір їжі для ранкового прийому має значний вплив на роботу нашої травної системи та на те, як ми себе почуваємо впродовж усього дня.

Згідно з рекомендаціями медичного експерта, існують певні продукти, страви та напої, які не рекомендується споживати на порожній шлунок. Про це пише indianexpress.com.

Читайте також: Які продукти можна сміливо їсти та не гладшати

Що не можна їсти на сніданок

Гостра їжа. Вона може бути шкідливою для вашої травної системи, викликаючи неприємності зі шлунком та печію, особливо коли споживають її на голодний шлунок, застерігає доктор Лата Патіл.

Кава (як чорна, так і з додаванням цукру та вершків). Може викликати подразнення слизової оболонки шлунку через свою кислотність, цукор та молочні інгредієнти. Доктор Патіл також радить утриматися від інших кислих напоїв натщесерце, оскільки вони можуть спричинити печію чи гастрит.

Солодощі каші та випічка. Ці продукти можуть здатися хорошим вибором для початку дня, але лікар рекомендує уникати споживання рафінованих вуглеводів на голодний шлунок, адже це може викликати різкі коливання рівня цукру в крові.

Смажена їжа. Містить багато жирів та вимагає додаткового часу для перетравлення, що може перевантажити травну систему, особливо коли вживається вранці.

Фруктовий сік. Щодо соків, лікар Патіл попереджає про небезпеку їх споживання на порожній шлунок, оскільки це може негативно вплинути на здоров’я зубів. Фруктова кислота, що міститься у соках, може пошкодити емаль зубів та підвищити ризик розвитку карієсу.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав, які продукти найкраще впливають на роботу кишківника.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!