ukr
русский
English

Як змусити тюльпани пишно цвісти: допоможе дієве добриво

Анастасія Крищук

Як змусити тюльпани пишно цвісти: допоможе дієве добриво
Добриво, яке змусить тюльпани пишно цвісти. Джерело: pixabay

З настанням весни, тюльпани часто відкривають сезон цвітіння, розпускаючись одними з перших. Якщо ж ви висадили ці квіти ще осінню, то зараз саме час забезпечити їм належне підживлення для більш пишного розквітання.

Вирощування тюльпанів у вашому саду може стати чудовим рішенням, оскільки вони неодмінно порадують вас своїми яскравими барвами. Однак, для отримання великих бутонів і розкішного цвітіння, важливо не забувати вносити правильні та ефективні добрива для підживлення рослин, пише Апостроф.

Важливо не лише обрати відповідне підживлення, але й застосувати його правильно. Перш за все, добриво слід вносити, коли з’являються перші зелені паростки, оскільки в цей час рослини активно ростуть і потребують азоту.

Читайте також: Як проростити тюльпани на підвіконні без ґрунту

Багато садівників вважають за краще використовувати аміачну селітру для тюльпанів, оскільки вона добре сприймається рослинами навіть при низьких температурах.

Щоб приготувати розчин аміачної селітри, змішайте 40 грамів добрива з 10 літрами води до повного розчинення, а потім полийте ним молоді рослини.

Коли вегетативний період завершується і на рослинах з’являються бутони, необхідно продовжити підживлення. Можна використовувати розчин коров’яку у пропорції 1:30 (вода:коров’як). І після, додавати до кожних 10 літрів розчину 30 грамів суперфосфату та сірчанокислого калію.

Навіть під час цвітіння тюльпанів підживлення є важливим. В цей період рекомендується використовувати калійну селітру, розчинивши 15 грамів у 10 літрах води.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете виростити здорові та красиві тюльпани, які будуть радувати вас своїм цвітінням довгий час.

Раніше експерти розповіли, коли найкраще висаджувати тюльпани.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!