ukr
русский

Квіти у будинку цілий рік: як проростити тюльпани на підвіконні без ґрунту

Билім Олена

Квіти у будинку цілий рік: як проростити тюльпани на підвіконні без ґрунту
Тюльпани у вазі

Тюльпани - красиві квіти, що асоціюються з весною. Однак їх які можна вирощувати вдома у будь-яку пору року.

Щоб вони зацвіли, модна обійтися без горщиків із ґрунтом. Видання santeplusmag радить використовувати для цього лише воду. Один зі способів виростити тюльпани вдома – це вигонка цибулин у воді у скляних високих місткостях.

Читайте також: Як змусити орхідею знову зацвісти: допоможе поширена спеція

Зазначається, що для вигонки придатні цибулини рослин, що цвітуть навесні. Вибирайте також здорові, великі, тверді цибулини. Чим більше цибулина, тим щедрішим буде цвітіння.

Для початку цибулини треба охолодити приблизно 20-40 діб, аби вони думали, що вже перезимували. Для прикладу, загорніть їх у паперовий рушник й помістіть у холодильник, де зберігаєте овочі. Однак бажано, аби вони "зимували" без сусідів. Якщо ви купуєте цибулини, вам не потрібно буде проходити цей крок.

Після того, як цибулини охолонуть, зберігайте їх у прохолодному, сухому місці подалі від світла.

Візьміть вазу, або скляну банку, в якій будете висаджувати цибулини. На дно налийте трохи води, десь висотою у сантиметр. Викладіть цибулини щільна одна до одної, щоб вони не спливали. Бажано, аби лише низ цибулини тюльпана торкався води, інакше вони згниють.

Квіти у будинку цілий рік: як проростити тюльпани на підвіконні без ґрунту
Пророщення тюльпанів у вазі. Джерело: santeplusmag.com

Альтернативний спосіб – наповнити вазу декоративними камінчиками, а потім додати води. Цибулину необхідно поставити на каміння, аби вона змочила лише місце, з якого полізе коріння.

Поставте вазу з цибулинами у прохолодному темному місці. Це стимулюватиме розвиток коренів і сприятиме проростанню цибулин. У цей період щотижня міняйте воду.

Через місяць, коли цибулини почнуть проростати, перенесіть вазу у світле тепле місце. Уникайте прямих сонячних променів. Час від часу повертайте вазу, щоб забезпечити рівномірне освітлення.

Переконайтеся, що у вашій вазі завжди є вода, щоб коріння залишалися зволоженими, але не дозволяйте цибулині намокнути. Не забудьте постійно міняти воду і підтримувати рівень вологості.

Раніше експерти назвали головні помилки у догляді, які "вбивають" орхідеї.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!